Vo vinárstve Terra Parna chystajú na letné mesiace štýlové grilovačky
AKTUALITY - Firmy | 26.6.2019, 07.00, reklamný článok
Hečko sa vracia do Ružovej doliny v Suchej nad Parnou. Spisovateľ František Hečko pred rokmi napísal slávny román Červené víno, ktorým preslávil túto oblasť. Nositeľ slávneho priezviska šéfkuchár Michal Hečko teraz príde pripravovať pokrmy na grilovačky, ktoré organizuje vinárstvo Terra Parna.

Vinárska rodina Zvolenských chystá na júl a august zážitkové grilovačky, pri ktorých sa v krásnom prostredí viníc snúbia chute jedál s vínom.
Pod vežičkou na kopci prestrú stôl, rozpália gril a rozvoňajú okolie grilovanými špecialitami.
Prvá z júlových grilovačiek je naplánovaná na 4. júla od 18:00 do 21:00, ďalšia bude 18. júla. Prísť treba načas, na zúčastnených totiž čakajú viaceré chody.
Hostí bude vítať šumivé Frizzempe – Modrý Portugal z ročníka 2018.
Predjedlom bude grilovaný supreme zo sumčeka, želé z nakladanej uhorky, slaninový džem, chips zo pšeničnej placky, reďkovky. K tomu minuloročný Rizling rýnský.
Následne bude šéfkuchár podávať filet z bravčového chrbta, zaúdenú marmeládu z cherry rajčín a salsu z grilovanej cukety. Chuťové bunky posilnia vínom Vintro, ročník 2013.
K druhému chodu (Ballotina z kukuričného kurčaťa, šalát z grilovaných zemiakov, maslo z pečeného cesnaku) nalejú do pohárov Modrý portugal – vlajkovú loď vinárstva Terra Parna.
Ide o odrodu najviac charakteristickú pre oblasť Suchej nad Parnou.
K dokonalému kulinárskemu zážitku nemôže chýbať dezert. Na grile pečené broskyne, slaný karamel a jahodový mousse s bazalkou budú ideálne chutiť s vínom Sauvignon Blanc 2018.
Počet vstupeniek na grilovačku je obmedzený na 36. Zakúpiť si ich možno iba online na www.chutemalychkarpat.sk, na mieste sa predávať nebudú.
Cena vstupenky je 49 eur.
Termíny Grilovačiek vo vinici:
Štvrtok 4. júla
Štvrtok 18. júla
Štvrtok 8. augusta
Štvrtok 15. augusta
Štvrtok 22. augusta
Začiatok vždy o 18:00.
Viac info: www.chutemalychkarpat.sk