Trnavské rybníky
reklama

Špízy na štíhlu líniu

SERVIS - Recepty | 21.8.2011, 00.00, Katarína Rosinová

Chudnúť neznamená byť hladný. Základným pravidlom je jesť také jedlá, ktoré zasýtia a majú nízku energetickú hodnotu. A nebolo by na škodu, keby aj dobre chutili.

Špízy na štíhlu líniu

Vďaka grilovaniu je zelenina ľahšie stráviteľná. Foto: Caty

Fragile v Dome Kultúry
reklama

 

Tieto vlastnosti má zelenina, ale skúste zjesť väčšie množstvo surovej bez toho, aby spôsobila neželané následky. Lepšie je tepelne ju upraviť. V lete je ideálna grilovaná zelenina. Ak máte elektrickú rúru s grilom, môžete si túto pochúťku dopriať doma kedykoľvek. Ponapichujte na ražne zeleninu, preložte ju kuracím mäskom, zemiakmi alebo pokojne aj slaninkou či klobáskou, ak si nestrážite líniu. Ja som zvolila kombináciu, ktorú mi ponúkol supermarket. Mladá cukina, šampiňóny, dva druhy papriky, cibuľa a kuracie prsia. Baklažán nemali, ten by sa mi tam tiež hodil. Môžete skúsiť aj rajčinu alebo rozkrájaný klások kukurice. Všetko som pokrájala na primerane veľké kúsky a ponapichovala na ihly. Ak nemáte grilovacie ihly, postačí aj špajľa. Potom som špíziky posypala korením na grilovanú zeleninu. Poukladala som ich priamo na mriežku a pod ňu dala plech, aby sa mi nezašpinila rúra. A zapla gril na maximálnu teplotu. Že je jedlo hotové, zbadáte na pohľad. Možno už o 15 – 20 minút. Tri špíziky bez prílohy vás zasýtia tak akurát, môžete si ich ešte pokvapkať olivovým olejom. Ak je to pre vás príliš diétne, dajte si k tomu hoci dressing alebo tatársku, zemiaky či opečenú bagetu. Pohár bieleho vínka je vítaný!

reklama

Podeľte sa s nami o váš názor!

Aktuálne správy

reklama

TRNAVSKÝ HLAS je registrovaná ochranná známka Právne informácie | Ochrana osobných údajov | Etický kódex | Reklama | RSS | Kontakty | Nastavenie cookies | Cookies politika
Copyright © 2010-2024. Všetky práva vyhradené
Tento web beží na serveroch webhouse.sk
Mazda
reklama
cale clinic
reklama