Bravčové cestoviny na bedliach
SERVIS - Recepty | 27.8.2011, 00.00, Vladimír Kampf
Pri rannom bicyklovaní Malými Karpatmi sa mi postavil do cesty šik bedle jedlej. Škoda ich tam nechať, hovoril som si, keď som si ich hlavy pchal do trička. Už som ich videl vysmažené v trojobale na tanieri. Za jazdy som však začal rozmýšľať. Budú mastné a nasiaknuté olejom...

Jednoducho, rýchlo s vôňou húb. Foto: Vladimír Kampf
Bedla nie je príliš vhodná na inú úpravu. Jej klobúky sú papierové a tenké nožičky šachnaté. Táto huba však dobre vonia a predsa len zanecháva príjemnú chuť. Nakrájal som klobúčiky na drobné kúsky a dal ich na pol hodinu variť. Robím to tak, odkedy mi toxikologička povedala, že všetky huby sú pre človeka jedovaté, aj šampiňóny. Keď ich však minimálne pol hodinu tepelne upravíme, mali by byť v poriadku. Veľa vody a bedla, do toho soľ a pol hodine varenia ešte na pol hodinu bravčové mäso na guláš z istého supermarketu. Veľké kocky. Mohol som dať aj hovädzie. To by som sa ale načakal. Kuracie prsia sú zasa suché. Hodili by sa aj horné stehná. Ale bravčové predsa len sadlo. Nakoniec som pridal cestoviny. Robím ich tak, že odhadnem ich množstvo podľa vývaru v základnej mase. Nevarím ich zvlášť. Ak ich dám toľko, že sú na začiatku všetky malý kúsok pod hladinou v širšom hrnci, keď sa voda vyvarí a nasiaknu ňou, mám ich akurát.
A hotovo. Jednoduchý recept.