Trnavské rybníky
reklama

Gule bez zemiakov

SERVIS - Recepty | 11.9.2011, 00.00, prispievatelia

Klasické slivkové guľky pozná asi každý – bezchybná sladká pochúťka, ktorá je super hlavne v sezóne sliviek. Teda, takmer bezchybná. Variť zemiaky v šupke, lúpať ich, pretlačiť v lise a vypracovať cesto je totiž vcelku zdĺhavé a prácne.

Gule bez zemiakov

Gule z tvarohového vyzerajú ako klasické.

reklama

 

Našťastie, pre lenivcov existuje aj oveľa jednoduchšia alternatíva – guľky z tvarohového cesta. Stačí vziať dve balenia tučného hrudkovitého tvarohu a pol vrecka detskej krupice, pridať jedno celé vajíčko, pol deci oleja a na záver dochutiť štipkou soli. Všetko zmiešame dokopy.
Cesto vyvaľkáme na veľkej doske a nakrájame na štvorčeky, ktorými potom obaľujeme slivky. Samozrejme, slivky môžeme nahradiť aj marhuľami, jahodami či iným sezónnym ovocím, ktoré nemusí byť ani čerstvé, stačí aj mrazené či zavárané.
Varíme vo vriacej vode ako klasické guľky a podávam posypané makom a cukrom, poliate vlažným mliekom či roztopeným maslom.
Tieto guľky nie sú také super len preto, že sú rýchlo hotové. Druhou výhodou je, že keď ich spravíte viac, dajú sa zamraziť a po rozmrazení sú rovnako chutné. Ale hlavne sú zdravšie, keďže cesto obsahuje veľa tvarohu plného vápnika. Priznám sa, odkedy sme ich vyskúšali, ku klasickým zemiakovým sa vraciame málokedy. Tak dobrú chuť!

Text a foto: Betka

reklama

Podeľte sa s nami o váš názor!

Aktuálne správy
TRNAVSKÝ HLAS je registrovaná ochranná známka Právne informácie | Ochrana osobných údajov | Etický kódex | Reklama | RSS | Kontakty | Nastavenie cookies | Cookies politika
Copyright © 2010-2024. Všetky práva vyhradené
Tento web beží na serveroch webhouse.sk
Mazda balík výhod
reklama
cale clinic
reklama