Ružová a zelená idú dokopy
SERVIS - Recepty | 18.9.2011, 00.00, Katarína Rosinová
Zbožňujem ryby, najmä lososa. Je veľmi lahodný a nemá žiadne kosti. Ružové mäsko obsahuje zdraviu prospešné nenasýtené mastné kyseliny omega 3.

Ideálny by bol čerstvý, priamo ulovený, kúpený na trhu. No v našich končinách sme odkázaní na mrazeného. Čo už. Kupujem si už očistené filety, ktoré po rozmrazení umyjem, osuším a dám piecť na vymastený plech. Ešte predtým navrch rybiek poukladám kúsky bylinkového cesnakového masla. Spolu s rybou si môžeme pripraviť aj prílohu – pečené nové zemiačiky. Nič nepokazíte, ak medzi ne nakrájate na štvrtiny až osminy cibuľu. Upečie sa a bude sladučká. Medzitým si pripravíme špenát, namiesto zeleninovej oblohy. V supermarkete už dostať čerstvý mladý špenátik v igelitových vreckách. Zdá sa, že je toho veľa, no varením prudko zmenší objem. Preto rátam jedno 120-gramové vrecko na osobu. Z listov odstránim stopky a pokrájam ich. Krátko ich osmažím na olivovom oleji a necháme pod pokrievkou dusiť asi päť minút. Osolím a dochutím prelisovaným cesnakom. Podávame všetko spolu, najlepšie s pohárom ľahkého bieleho vínka.