Trnavské rybníky
reklama

Ružová a zelená idú dokopy

SERVIS - Recepty | 18.9.2011, 00.00, Katarína Rosinová

Zbožňujem ryby, najmä lososa. Je veľmi lahodný a nemá žiadne kosti. Ružové mäsko obsahuje zdraviu prospešné nenasýtené mastné kyseliny omega 3.

Ružová a zelená idú dokopy

Ideálny by bol čerstvý, priamo ulovený, kúpený na trhu. No v našich končinách sme odkázaní na mrazeného. Čo už. Kupujem si už očistené filety, ktoré po rozmrazení umyjem, osuším a dám piecť na vymastený plech. Ešte predtým navrch rybiek poukladám kúsky bylinkového cesnakového masla. Spolu s rybou si môžeme pripraviť aj prílohu – pečené nové zemiačiky. Nič nepokazíte, ak medzi ne nakrájate na štvrtiny až osminy cibuľu. Upečie sa a bude sladučká. Medzitým si pripravíme špenát, namiesto zeleninovej oblohy. V supermarkete už dostať čerstvý mladý špenátik v igelitových vreckách. Zdá sa, že je toho veľa, no varením prudko zmenší objem. Preto rátam jedno 120-gramové vrecko na osobu. Z listov odstránim stopky a pokrájam ich. Krátko ich osmažím na olivovom oleji a necháme pod pokrievkou dusiť asi päť minút. Osolím a dochutím prelisovaným cesnakom. Podávame všetko spolu, najlepšie s pohárom ľahkého bieleho vínka.

reklama

reklama

Podeľte sa s nami o váš názor!

Aktuálne správy
TRNAVSKÝ HLAS je registrovaná ochranná známka Právne informácie | Ochrana osobných údajov | Etický kódex | Reklama | RSS | Kontakty | Nastavenie cookies | Cookies politika
Copyright © 2010-2024. Všetky práva vyhradené
Tento web beží na serveroch webhouse.sk
Mazda
reklama
cale clinic
reklama