Reštaurácie a ďalšie gastropodniky môžu od pondelka opäť otvoriť
AKTUALITY - Trnava | 1.1.2022, 13.47, prispievatelia
Vo vnútri však môžu obsluhovať len zaočkovaných a tých, ktorí prekonali ochorenie COVID-19 pred menej ako 180 dňami. Ostatní zákazníci si môžu brať jedlá a nápoje so sebou.

Ilustračné foto: pixabay.com
Dobrá správa na začiatok nového roka. Reštaurácie, pohostinstvá a ďalšie gastropodniky môžu od pondelka 3. januára 2022 opäť obsluhovať zákazníkov aj v interiéri svojich prevádzok.
Platí to však len pre režim OP, teda pre zákazníkov zaočkovaných a tých, čo ochorenie COVID-19 v ostatnom polroku prekonali.
Ďalšie podmienky sú podľa hovorkyne Úradu verejného zdravotníctva Daše Račkovej maximálna obsadenosť 50 percent kapacity zariadenia, konzumácia jedál a nápojov výlučne posediačky, pri jednom stole najviac štyri osoby alebo osoby z jednej domácnosti a odstup dva metre medzi stolmi.
„Prevádzky môžu v režime základ naďalej fungovať prostredníctvom výdaja jedál a nápojov zabalených na odber so sebou,“ pripomína Račková.
Maximálna kapacita 50 % sa netýka závodných, školských a podobných jedální.
Hotely a podobné ubytovacie zariadenia sú otvorené už od 25. decembra, ale tiež len pre klientov kompletne očkovaných alebo s prekonaním ochorenia COVID-19 najviac pred 180 dňami.
(pm)