Mäsovýroba Gašparík získala na Danubius Gastro 2022 ocenenie svojich výrobkov
AKTUALITY - Trnava | 4.5.2022, 15.42, reklamný článok
Hodnotiaca porota vyzdvihla kvalitu a chuť mäsových produktov. Cenu získali výrobky – Gašpárky so syrom a klobása Albanus.

Ocenenené produkty.
Trnavská spoločnosť Róbert Gašparík - mäsovýroba získala na medzinárodnom veľtrhu gastronómie Danubius Gastro 2022, ktorý sa uskutočnil cez víkend v bratislavskej Inchebe, ocenenie za dva svoje výrobky.
Tie, a mnohé iné, mohli návštevníci veľtrhu ochutnať priamo v prezentačnom stánku spoločnosti Gašparík.
Cenu Danubius Gastro udelili firme za produkt Gašpárky so syrom. Porota vyzdvihla lahodnú chuť výrobku bez pridaných éčok a skutočnosť, že sú vhodné aj pre celiatikov.
Ceny odovzdali na galavečere.
Párky pre deti vyrába trnavská mäsovýroba takmer štvrťstoročie, za ten čas si našli veľa spokojných zákazníkov. Zvýšenú pozornosť venujú výberu a spracovaniu mäsa, používajú menej soli a nepridávajú žiadne éčka.
Tradičnú radu detských párkov pomenovali Gašpárky, pričom zloženie a výrobný postup zostal rovnaký, ponuku však rozšírili o Gašpárky so syrom, do ktorých pridali slovenský syr gouda, čím vzniklo spojenie dvoch chutí, ktoré si deti zamilujú.
Servírovať ich odporúčajú bez horčice a kečupu.
Výstavný stánok trnavskej firmy na veľtrhu.
Ďalším ocenením, ktoré získala Róbert Gašparík - mäsovýroba na veľtrhu je Diplom Danubius Gastro v kategórii ostatný mäsový výrobok za klobásu Albanus.
Hodnotitelia vyzdvihli výborné organoleptické vlastnosti Albanus klobásy (teda hodnotili podľa posúdenia ľudskými zmyslami) a do popredia dali tiež jej nádych mediteránskej oblasti.
Príbeh tejto mäsovej pochúťky je úzko spojený s prvými krokmi značky Gašparík. Tie začali v bývalom jezuitskom kaštieli v Bielom Kostole, kde sa nachádzala výrobňa mäsových lahôdok.
Vznikali tu výrobky podľa pôvodných receptúr starých mäsiarov, ktoré používajú u Gašparíka dodnes.
Klobása nesie meno kaštieľa, ktorý začiatkom 17. storočia vlastnili Esterháziovci. Tí ho neskôr darovali trnavským jezuitom, ktorí v roku 1719 kaštieľ prestavali na letné sídlo, nazývané Albanus (podľa jezuitskej vily neďaleko Ríma).
Albanus je vyrobená z výberového bravčového mäsa a údená na bukovej štiepke. Na 100 kg klobás bolo použitých až 153 kg mäsa. Po štrnástich dňoch zrenia dostáva svoju špecifickú chuť a vôňu, ktorú ocenia aj náročnejší gurmáni.
Skvelú chuť ocenili aj odborníci.
Na predchádzajúcich ročníkoch výstavy DANUBIUS GASTRO získala spoločnosť Gašparík takisto významné ocenenia, a to za výrobky – kačacia pečeň (rok 2020), kačacia paštéta (2017), nakladané bravčové mäso i za svoju tlačenku (2018), vyrobenú podľa tradičnej receptúry.
Zákazníci mäsiarstva Gašparík sú zvyknutí na kvalitu a čerstvosť výrobkov. Takisto vedia, že sa môžu spoľahnúť na rovnakú chuť výrobkov, ktorých receptúru spoločnosť nemenila aj desiatky rokov.
Zachováva tak tradície starých mäsiarov z Trnavy a okolia aj pre ďalšie generácie.
Viac informácií o produktoch spoločnosti nájdete aj na gasparikmasovyroba.sk