Hydina so šampiňónmi
SERVIS - Recepty | 25.9.2011, 00.00, prispievatelia
Snažím sa variť racionálne. Nedávno mi stačili len tri podstatné suroviny – šesť rezňov z kuracích a morčacích pŕs, štvrťkilový balíček šampiňónov a cibuľa. A, samozrejme, olej, soľ a koreniny.

Šťastie, že som si hotové jedlo pred porciovaním na taniere odfotila!
No a keďže pri obede si všetci pochvaľovali, píšem recept. Na rastlinnom oleji som v panvici obielila jednu veľkú, nadrobno pokrájanú cibuľu. Na ňu som poukladala a rýchlo opražila naklepané osolené rezne z hydiny. Hneď som ich pokryla vyumývanými, na plátky pokrájanými šampiňónmi, posypala drvenou rascou, pridala tri strúčiky prelisovaného cesnaku, poprášila vegetou a bez podlievania prikryla priehľadnou pokrievkou. Sledovala som, ako sa na miernom ohni pokrm dusil, kým vyvrela všetka šťava, ktorú pustili šampiňóny (asi 40 minút). Nakoniec som mäsko na hubách poprášila štipkou mletého čierneho korenia a kávovou lyžičkou sušenej bazalky. Podávala som s tarhoňou upravenou na spôsob dusenej ryže a uhorkovým šalátom. A ešte jedna rada: Pri redukčnej diéte sa stačí zaobísť bez tarhone.
Janka