Trnavské rybníky
reklama

Aké sú najväčšie položky pri zriaďovaní pizzerie?

AKTUALITY - Firmy | 26.7.2022, 16.32, reklamný článok

Konečne nastal ten deň, kedy sa ste rozhodli otvoriť si vlastnú pizzeriu? V tomto článku si prejdeme najväčšie položky, ktoré budete nutne potrebovať.

Aké sú najväčšie položky pri zriaďovaní pizzerie?

 

Samozrejme ako prvé si musíte nájsť priestor, kde bude vaša prevádzka fungovať. Tu sa musíte zamerať hlavne na lokalitu priestoru, aby ste neboli ďaleko od centra diania, a aby mali k vám zákazníci ľahký, a rýchly prístup.

 

Okrem lokality je veľmi dôležitá aj veľkosť daného priestoru. Ak máte v pláne mať malú prevádzku, kde chcete iba piecť a predávať pizzu bez obsluhy, tak vám postačí menší priestor.

 

Ak si však chcete otvoriť pizzeriu s vlastnou obsluhou a niekoľkými stolmi, tak tu sa už musíte poobzerať po väčších priestoroch.

 

Na začiatok odporúčame začať v malom priestore, a keď si vybudujete sieť zákazníkov, potom môžete svoje pôsobenie rozšíriť.

 

Ak ste sa rozhodli začať v menšom, tak vaše počiatočné náklady sa výrazne znížia. Ušetrený rozpočet tak môžete využiť na reklamu, či iné marketingové aktivity, s cieľom dostať vašu prevádzku do povedomia ľudí.

 

Veľmi dôležitou súčasťou vášho podniku bude pizza pec. Tu máte na výber z niekoľko rôznych variantov. Najčastejšie nájdete na trhu tieto druhy: elektrické, plynové, na drevo a tunelové.

 

Každá z nich má svoje vlastné špecifiká, no záleží to hlavne od vašich možností. Ak nemáte v prevádzke prípojku na plyn, tak plynové pece môžete rovno vylúčiť.

 

Pretože práce spojené s vytvorením prívodu plynu by vás stále nemalé náklady. Ak by ste začínali v menšom priestore bez obsluhy, tak ideálnym riešením by pre vás bola elektrická, alebo tunelová pec.

 

Tieto pece sa dokážu veľmi rýchlo nahriať, a zákazníci nebudú musieť dlho čakať na svoju objednávku. Neskôr ak by ste si rozšírili prevádzku, by ste sa mohli zamerať aj na pece na drevo, pretože tento štýl pečenia dodáva jedlu nezameniteľnú chuť.

 

Je však náročnejšia na údržbu, čas nahriatia, a samotný proces udržiavania tepla na požadovanej hodnote.

 

Aby pizza získala chuť, potrebujete použiť ingrediencie, ktoré musíte niekde skladovať. Tu prichádza na rad chladiaca vitrína.

 

Pomocou nej viete udržiavať suroviny vždy čerstvé, a zabezpečiť aby vám vydržali čo najdlhšie.  Pri výbere sa pozerajte hlavne na jej praktickosť.

 

Niektoré vitríny ponúkajú možnosť chladenia až pokým vonkajšia teplota nedosiahne 43 °C. Okrem ich schopnosti chladenia vo vysokých teplotách, sa pozerajte aj na veľkosť priestoru, ktorý slúži na ukladanie potravín.

 

Čím väčší priestor, tým viac tam toho viete uložiť, a menej tak zaťažíte kuchynskú chladničku. Ideálne je ak máte nad úložným priestorom vysunuté sklo, na ktoré si môžete ukladať kuchynské náradie, prípadne priamo pizzu, ktorú pripravujete.

 

Taktiež si dajte pozor na rôznorodosť rozmerov úložiska na suroviny, lebo napríklad pri paradajkách potrebujete podstatne menší priestor, ako pri omáčke.

 

Cieľom je vždy rozvrhnúť rozloženie potravín tak, aby ste efektívne využili celý priestor, ktorý vám vitrína ponúka.

 

Ak máte vybranú pec na pečenie a chladiacu vitrínu, tak máte základné zariadenia bez ktorých, by ste sa nezaobišli. Samozrejme k nim budete ešte potrebovať pár drobností, ale tie najväčšie položky už poznáte, čo znamená, že ste pripravení pustiť sa do príprav na otvorenie vlastnej pizzerie.

Podeľte sa s nami o váš názor!

Aktuálne správy

reklama

TRNAVSKÝ HLAS je registrovaná ochranná známka Právne informácie | Ochrana osobných údajov | Etický kódex | Reklama | RSS | Kontakty | Nastavenie cookies | Cookies politika
Copyright © 2010-2024. Všetky práva vyhradené
Tento web beží na serveroch webhouse.sk
Mazda
reklama
Dostupný domov
reklama