Hádajte, prečo chutilo lečo
SERVIS - Recepty | 2.10.2011, 00.00, prispievatelia
Leto prinieslo papriky a rajčiny. Pýtala som sa preto svojich stravníkov doma, či by si v nedeľu dali lečo. Odpovedali kladne, ak vraj v ňom bude klobásy viac než zeleniny.

Nielenže to krásne voňalo, ale aj oči jedli. FOTO: autorka
Klobásy som však mala iba polovičku, tak som si pomohla, ako som vedela. Na rastlinnom oleji som najprv opražila jednu nakrájanú veľkú cibuľu, na nej obielila na kocky nakrájané kuracie prsia. Vzápätí som na mäso nasypala na kolieska nakrájanú kvalitnú klobásu, premiešala, osolila a prikryté nechala asi 15 minút dusiť. Potom som k mäsitej zložke pridala päť na pásiky nakrájaných mäsitých paprík a štyri veľké, olúpané a nakrájané rajčiny. Prelisovala som dva strúčiky cesnaku, prisypala trochu drvenej rasce, dochutila vegetou, premiešala a neostávalo nič iné, len obsah panvice ešte asi 20 minút dusiť. A bolo vymaľované! Toto rozvoniavajúce jedlo možno s čistým svedomím ponúknuť ako delenú stravu, alebo podávať s klasicky udusenou ryžou. A verte – neverte, na pondelok nám neostalo nič.
Janka