Trnavské rybníky
reklama

Hádajte, prečo chutilo lečo

SERVIS - Recepty | 2.10.2011, 00.00, prispievatelia

Leto prinieslo papriky a rajčiny. Pýtala som sa preto svojich stravníkov doma, či by si v nedeľu dali lečo. Odpovedali kladne, ak vraj v ňom bude klobásy viac než zeleniny.

Hádajte, prečo chutilo lečo

Nielenže to krásne voňalo, ale aj oči jedli. FOTO: autorka

reklama

 

Klobásy som však mala iba polovičku, tak som si pomohla, ako som vedela. Na rastlinnom oleji som najprv opražila jednu nakrájanú veľkú cibuľu, na nej obielila na kocky nakrájané kuracie prsia. Vzápätí som na mäso nasypala na kolieska nakrájanú kvalitnú klobásu, premiešala, osolila a prikryté nechala asi 15 minút dusiť. Potom som k mäsitej zložke pridala päť na pásiky nakrájaných mäsitých paprík a štyri veľké, olúpané a nakrájané rajčiny. Prelisovala som dva strúčiky cesnaku, prisypala trochu drvenej rasce, dochutila vegetou, premiešala a neostávalo nič iné, len obsah panvice ešte asi 20 minút dusiť. A bolo vymaľované! Toto rozvoniavajúce jedlo možno s čistým svedomím ponúknuť ako delenú stravu, alebo podávať s klasicky udusenou ryžou. A verte – neverte, na pondelok nám neostalo nič.

Janka

reklama

Podeľte sa s nami o váš názor!

Aktuálne správy
TRNAVSKÝ HLAS je registrovaná ochranná známka Právne informácie | Ochrana osobných údajov | Etický kódex | Reklama | RSS | Kontakty | Nastavenie cookies | Cookies politika
Copyright © 2010-2024. Všetky práva vyhradené
Tento web beží na serveroch webhouse.sk
Mazda balík výhod
reklama
cale clinic
reklama