Someliéri, baristi, čokolatieri, tea tenderi a barmani budú súťažiť
AKTUALITY - Piešťany | 27.3.2023, 14.33, prispievatelia
Mladé nádeje svojho remesla môžu v Piešťanoch ukázať svoje schopnosti.

Ilustračné foto: pixabay.com
Mladí someliéri, baristi, čokolatieri, tea tenderi a barmani si budú porovnávať svoje znalosti a zručnosti v súťaži o Piešťanský pohár Ľudovíta Wintera, ktorú v utorok 4. apríla organizuje na svojej pôde Hotelová akadémia Ľudovíta Wintera v Piešťanoch.
Po pandemickej prestávke pôjde podľa riaditeľa školy Ladislava Blaškoviča o štvrtý ročník tohto podujatia.
V piatich odborných disciplínach si v medzinárodnej konkurencii zmeria sily 90 súťažiacich študentov z 30 stredných odborných škôl zameraných na hotelierstvo a gastronómiu.
Garantom každej zo súťažných disciplín bude odborník z praxe, napríklad pri someliéroch to bude profesor Fedor Malík. Jedinečnou na Slovensku je súťažná disciplína čokolatier a tea tender.
Podľa riaditeľa Hotelovej akadémie Ľudovíta Wintera v Piešťanoch Ladislava Blaškoviča je Piešťanský pohár Ľudovíta Wintera pre študentov neopakovateľná príležitosť prezentovať svoje odborné vedomosti a zručnosti a ponúknuť všetkým pestrý výber nápojov.
„Pre žiakov základných škôl pripravujeme samostatnú súťaž s názvom Mladý gastronóm, počas ktorej pripravia slávnostnú veľkonočnú tabuľu a jednoduchý dezert,“ doplnil Blaškovič.
SITA