V Piešťanoch sa stretnú čokolatieri, tea tenderi, someliéri a barmani
AKTUALITY - Piešťany | 26.3.2024, 06.00, prispievatelia
Netradičná súťaž sa už tradične koná v kúpeľnom meste.
Aj čokolatieri ukážu svoje remeslo. Foto: pixabay.com
Hotelová akadémia Ľudovíta Wintera v Piešťanoch bude v utorok 26. marca hostiť mladých someliérov, baristov, čokolatierov, tea tenderov a barmanov, účastníkov súťaže o Piešťanský pohár Ľudovíta Wintera.
Na medzinárodnej úrovni bude v piatich odborných disciplínach súťažiť vyše 110 študentov z viac ako troch desiatok stredných odborných škôl zo Slovenska a z Českej republiky zameraných na hotelierstvo a gastronómiu.
Jedinečnou súťažnou disciplínou na Slovensku je disciplína čokolatier a tea tender.
Podľa riaditeľa školy Ladislava Blaškoviča je súťaž pre študentov neopakovateľná príležitosť prezentovať svoje odborné vedomosti a zručnosti a ponúknuť všetkým pestrý výber dezertov a nápojov.
Je zároveň príležitosťou a inšpiráciou pre mladých ľudí, ktorí pod vedením svojich pedagógov môžu načerpať nové obohacujúce poznatky z gastronómie a hotelierstva. Garantom každej zo súťažných disciplín bude uznávaný odborník z praxe.
Napríklad v prípade someliérov to bude Vladimír Hronský, pri čokolatiéroch Karol Stýblo.
Piešťanský pohár Ľudovíta Wintera je podujatie s najväčším počtom súťažiacich, zúčastnených škôl a súťažných disciplín medzi podobnými gastronomickými súťažami na Slovensku.
Súťaž je pomenovaná po osobnosti, ktorá vďaka svojej pracovitosti, manažérskym rozhodnutiam a nezlomnosti urobila v prvej polovici minulého storočia z Piešťan svetoznáme kúpeľné mesto.
Hotelová akadémia pripravuje aj pre žiakov základných škôl samostatnú súťaž s názvom Mladý gastronóm, počas ktorej 24 žiakov pripraví slávnostnú tabuľu s témou Cesta okolo sveta a pudingový dezert.
SITA








Vodiči pozor! Ulica Jána Hollého je opäť iba jednosmerná
Trnava investuje do obnovy sídliskových dvorov na Tehelnej takmer 2,6 milióna eur
Plachtová hala alebo murovaná budova? Porovnanie nákladov a času realizácie









