Najlepšie Spišské párky má Gašparík. Verejné uznanie dostali aj Gašpárky
AKTUALITY - Trnava | 23.5.2024, 13.15, reklamný článok
Dobré meno produktov Mäsovýroby Gašparík potvrdili testy aj ochutnávky.
![Najlepšie Spišské párky má Gašparík. Verejné uznanie dostali aj Gašpárky](./clanky/gasparky_gasparik_240523.jpg)
Je to potvrdené! Najlepšie Spišské párky vyrába Mäsovýroba Gašparík. Trnavská firma získala na medzinárodnej vedeckej konferencii na Štrbskom plese Hygiena Alimentorum XLIV prvé miesto v senzorickom hodnotení výrobkov.
Porota „naslepo“ posudzovala vzhľad, chuť a vôňu párkov od rôznych výrobcov, tie od Gašparíka označila za najlepšie.
Témou tohtoročnej konferencie, ktorá sa uskutočnila pod záštitou Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Slovenskej republiky bola Zdravotná bezpečnosť mäsa a mäsových výrobkov – aktuálne problémy a trendy produkcie a predaja.
Konferenciu spoluorganizoval národný Kontaktný bod pre vedeckú a technickú spoluprácu s Európskym úradom pre bezpečnosť potravín (EFSA).
Diplom z konferencie pre Mäsovýrobu Gašparík.
Gašpárky bodovali v porovnávaní
Výrobky známeho trnavského mäsiara uspeli aj v teste redakcie Plní elánu, ktorá funguje pod portálom zoznam.sk. V porovnaní piatich druhov párkov vyšli Gašpárky od trnavskej firmy najlepšie.
„Do testu sme vybrali balené párky z bežných obchodov. Priznáme sa, že chuťovo sme v nich veľké rozdiely nepostrehli. Ani jedny totiž nechutili vyslovene zle, a tak sme sa zamerali hlavne na zloženie a pomer ceny a kvality. Ak by sme si stanovili podmienky, že párky musia obsahovať aspoň 90 % mäsa, musia byť bez pridaných éčok, umelých farbív a vôní, tak testom by prešli len jedny,“ píše sa na Plní elánu.
A tie jedny boli práve Gašpárky. Zložené sú z 98 percent z bravčového a hovädzieho mäsa a na rozdiel od porovnávaných produktov neobsahujú žiadnu slaninu, čo porote imponovalo.
Portál tiež pri porovnávaní zloženia párkov vyzdvihol, že do produktu nie sú pridávané éčka, farbivá ani dusitan sodný.