Trnavské rybníky
reklama

Rýchle, teplé, chrumkavé

SERVIS - Recepty | 23.10.2011, 00.00, Vladimír Kampf

Bruschetta je chýrne talianske predjedlo. Nejde o nič mimoriadne. Z nášho pohľadu je to hrianka opečená nasucho s nejakými kúskami navrchu.

Rýchle, teplé, chrumkavé

Chuť je závislá od kvality jednotlivých potravín. FOTO: autor

reklama

Do hriankovača dávam zopár chlebíkov a opečiem podľa chuti. Môžu byť aj na kolieska nakrájané rožky alebo cereálny či celozrnný chlieb.
Medzitým si pripravím cherry rajčiny. Nakrájam ich na osminky. Na malé kúsky nakrájam aj tvrdý alebo polotvrdý syr, pridám nakrájanú čerstvú bazalku a olivový olej. Nakoniec štipka soli, aby sa nepovedalo. Keď už je nad zlato. Všetko premiešam a lyžicou ukladám na pripravené hrianky. Tak vznikne bruschetta.
Dôležitý je naozajstný panenský olivový olej. Musí mať výraznú arómu a chuť, rovnako ako syr a kokteilové rajčinky. Pripravovať oblohu bruschetty z lacných surovín znamená pripraviť sa o pôžitok z chutí.
Tí lenivejší si môžu prípravu bruschetty uľahčiť tým, že na ňu dajú za lyžicu leča alebo zeleninového ajvaru. Z toho by však boli moji talianski kamaráti veľmi nešťastní. Myslím si, že by ich to rozhodilo rovnako ako kečup na špagetách.
 

reklama

Podeľte sa s nami o váš názor!

Aktuálne správy
TRNAVSKÝ HLAS je registrovaná ochranná známka Právne informácie | Ochrana osobných údajov | Etický kódex | Reklama | RSS | Kontakty | Nastavenie cookies | Cookies politika
Copyright © 2010-2024. Všetky práva vyhradené
Tento web beží na serveroch webhouse.sk
Mazda
reklama
cale clinic
reklama