Trnavské rybníky
reklama

Jesenná melanzana

SERVIS - Recepty | 30.10.2011, 11.51, prispievatelia

Jednoduché a veľmi chutné talianske zeleninové jedlo. Milujem južanskú gastronómiu, ktorá bez okolkov ráta so zeleninou ako hlavnou zložkou jedál. Aj keď niektorí kamaráti z týchto končín tvrdia, že nie je nad stejk.

Jesenná melanzana

Talianska špecialita zahreje počas jesenných dní.

Fragile v Dome Kultúry
reklama

Na melanzane potrebujeme baklažány, cukiny (nemusia byť), konzervu drvených paradajok (najlepšie made in Italy – nie sú také horké ako tie vyrobené v Strednej Európe. Pozor! Tie najlacnejšie z hypermarketov bývajú aj kyslé a dokážu pokaziť jedlu chuť), cesnak, olivový olej, mozzarellu, parmezán, soľ, čierne korenie, bazalku (najlepšie čerstvú), oregano (aj jemu čerstvosť len prospeje).
Zapekaciu misku potrieme olejom. Baklažán a cukinu nakrájame na tenšie plátky. Prevaríme drvené paradajky s prelisovaným cesnakom, bazalkou, soľou a čiernym korením, ak sú horké, pridáme aj trochu hnedého cukru. Mozzarellu nakrájame na plátky a parmezán nastrúhame. Do zapekacej misky ukladáme vrstvy baklažánov s cukinami, paradajkovej omáčky, mozarelly a parmezánu. Vrch ešte zalejeme paradajkovou omáčkou a nahusto posypeme strúhaným parmezánom. Pečieme v rúre približne 30 – 40 minút, kým baklažány nie sú úplne mäkké.
Ako príloha sa najlepšie hodí chrumkavý biely taliansky chlebík. Olivový alebo so sušenými paradajkami. Ak nemáme, tak postačí aj náš slovenský. V jesenných dňoch nie je nad takéto jedlo, napriek tomu, že si mäsožravci melú svoje.

TEXT A FOTO: MARIANNA WOLFOVÁ
 

reklama

Podeľte sa s nami o váš názor!

Aktuálne správy

reklama

TRNAVSKÝ HLAS je registrovaná ochranná známka Právne informácie | Ochrana osobných údajov | Etický kódex | Reklama | RSS | Kontakty | Nastavenie cookies | Cookies politika
Copyright © 2010-2024. Všetky práva vyhradené
Tento web beží na serveroch webhouse.sk
Mazda na splátky
reklama
cale clinic
reklama