Nová reštaurácia a vínový bar v Trnave: Truffle Pig ponúka k jedlu zážitok
AKTUALITY - Trnava | 17.5.2025, 11.03, Ján Král
"Chceme, aby k nám ľudia chodili v prvom rade za zážitkom a popritom ochutnali kvalitné jedlo a víno," vraví majiteľ podniku Dobrivoj Rusov.

V podniku vládne špeciálna atmosféra doplnená o krásne priestory a výborné jedlo.
V Trnave pribudol nový štýlový gastro podnik. Reštaurácia a vínový bar Truffle Pig sídli na Štefánikovej ulici 43 a okrem kvalitného jedla a nápojov chce návštevníkom ponúknuť zážitok.
Ten primárny bude z priestorov dýchajúcich históriou. Podnik vznikol v budove, ktorú postavili na prelome 13. a 14. storočia.
Trnavčania si ju môžu spájať s predajňou záhradkárskych potrieb, ktorá tu roky sídlila. Objekt prešiel odvtedy zásadnou ale zároveň citlivou rekonštrukciou, odkryli nové časti budovy, kde našli "poklady" zapadnuté prachom času.
Pod omietkami odhalili historické nástenné maľby, vytvorili priestrannú a presvetlenú miestnosť vhodnú aj na rodinné oslavy, dokonale tiež zrekonštruovali pivničné priestory.
"V dome sa nachádza raritná susedská ulička so zastavaným východom, s veľkou pravdepodnosťou bola v tom čase jediná v Trnave," hovorí majiteľ Truffle Pig Dobrivoj Rusov.
Fanúšikom futbalu je jeho meno určite povedomé, nejde však o brankára Spartaka, ale jeho otca, ktorý je známy svojím vzťahom ku kvalitnej gastronómii.
"Naše jedlá podávame v krásnom prostredí historického domu, ktorého história siaha až do rannej gotiky. Postupne prechádza renesanciou až do baroka, všetky tieto prvky sme sa snažili zachovať. Hostia takisto budú môcť obdivovať secesné maľby na renesančných stenách," pridáva.
Truffle Pig sa sústredí na medzinárodnú kuchyňu, podávať budú od peruánskeho ceviche, cez sezónnu špargľu, tatarák, kačacie paté až po sous vide bôčik a iné. V ponuke bude jedenásť jedál, z toho dva dezerty.
"Budeme sa orientovať pokiaľ možno na suroviny od miestnych farmárov, samozrejme, vzhľadom na medzinárodnosť kuchyne to nebude možné pri každom pokrme. Jedlá bude charakterizovať ich intenzívna chuť, každé bude mať vlastný veľmi silný charakter. Zamerané budú na to, aby sa dali párovať s vínami. K dispozícii bude kvalifikovaný someliér, ktorý poradí ideálne spojenie, samozrejme, hostia si môžu vybrať víno k jedlu aj podľa vlastných preferencií."
Dominantnou ponuky bude rozsiahla vínna karta so 130 položkami. Zhruba polovicu budú tvoriť slovenské vína, druhú časť zahraničné. Špecializovať sa budú tiež na dealkoholizované vína a sekty. Sortiment doplnia destiláty, pivo, káva a nealkoholické nápoje.
Truffle Pig prichádza s konceptom otvorenej kuchyne, návštevníci budú môcť teda vidieť celý proces prípravy jedál.
"Celý priestor bude nielen krásne vyzerať, ale bude aj krásne prevoňaný prípravou jedál. Chceme, aby k nám ľudia chodili v prvom rade za zážitkom a popritom ochutnali kvalitné jedlo a víno," dodal Rusov.
Truffle Pig bude mávať otvorené v stredu a štvrtok od 16:00 do 23:00, v piatky a soboty do polnoci. Ostatné dni bude zatvorené.
Verejnosť pozývajú do svojich priestoroch už v sobotu 17. mája. Rezervácie stolov prijímajú na 0907 458 485.