V bistre v centre Trnavy pripravujú na október zážitkové kulinárske akcie
AKTUALITY - Trnava | 1.10.2025, 11.22, prispievatelia
Na október pripravili v Bistre PERK na Františkánskej ulici tri akcie.

Foto: Bistro Perk
Bistro PERK v historickom centre Trnavy varí jedlá z lokálnych a sezónnych surovín. Spolupracuje s farmármi, vinármi či pestovateľmi a vo svojej otvorenej kuchyni teraz pripravilo tri podujatia, ktoré ukážu charakter regiónu.
Jesenná Trnava ponúka prechádzky historickým centrom či návštevu sezónnych podujatí, ale aj gastronomické zážitky.
V sobotu 4. októbra pripraví Bistro PERK ranný brunch spojený s prezentáciou tvorby značky Veniec od sestier – návštevníci si tak odnesú nielen kulinársky, ale aj estetický zážitok.
O týždeň neskôr, 11. októbra, budú hlavným aktérom večera syry z dielne Tomáša Francistiho, ktoré už viac ako desať rokov vyrába vo vlastnej syrárni v Dolných Salibách. Chuť syrov doplnia kváskový chlieb, džemy či oriešky.
K vybraným syrom sa budú podávať kvalitné slovenské vína, v ktorých sa spája remeselná poctivosť s tradíciou vinárstva.
Mesiac uzavrie 25. októbra večera so šéfkuchárom Michalom Kordošom, ktorý pripraví päťchodové menu postavené na čerstvých jesenných surovinách.
„Našou filozofiou je prinášať hosťom autentické chute regiónu v tomto krásnom historickom meste. Hostia zároveň vidia prípravu jedál na vlastné oči vďaka otvorenej kuchyni,“ hovorí Slavomíra Selnekovičová z Bistro PERK.
Rezervácie sú dostupné prostredníctvom webovej stránky www.perk.sk.
(TS)