Sezónne suroviny z regiónu možno ochutnať na degustačných večeroch v Trnave
AKTUALITY - Trnava | 20.11.2025, 13.48, prispievatelia
Pripravené sú tri akcie.
Ilustračné foto: Bistro Perk
Bistro PERK v historickom centre Trnave v období od novembra do decembra pripravuje sériu degustačných večerí, ktoré spájajú kvalitnú gastronómiu a poctivé slovenské vína v predvianočnej atmosfére. Prvá degustácia sa koná už tento štvrtok.
Prvým podujatím je 3-chodová degustácia vedená vinárom Juran z Modry, ktorá sa uskutoční 20. novembra 2025 o 18:00.
„Hostia si v uvoľnenej priateľskej atmosfére vypočujú aj rozprávanie o pestovaní viniča, procese výroby či fľaškovania. Vinár priblíži svoju filozofiu práce s hroznom aj cestu, ktorou prešiel, aby vznikli jeho charakteristické vína,“ hovorí Slavomíra Selnekovičová z Bistro PERK.
Druhou udalosťou je 5-chodová predvianočná degustácia pod vedením šéfkuchára Rada Juráka, ktorá sa uskutoční 27. novembra 2025 o 18:00.
V menu sa premietnu chute blížiaceho sa adventu – klinčeky, med, zimné koreniny či náznaky tradičných vianočných vôní. Hostia zažijú atmosféru prichádzajúcich sviatkov v gastronomicky vyladenej podobe.
Séria podujatí vyvrcholí Mikulášskou 5-chodovou degustačnou večerou, ktorá sa uskutoční 6. decembra 2025 o 18:00 a je pripravená ako mikulášske prekvapenie.
Majitelia si menu nechávajú ako tajomstvo: „Bude to prekvapením, no opäť pôjde o výnimočný predvianočný gastronomický zážitok.“
Bistro PERK varí jedlá z lokálnych a sezónnych surovín v otvorenej kuchyni. Spolupracuje s farmármi, vinármi či pestovateľmi čím podporujeme menších lokálnych dodávateľov, rybárov, hubárov aj zeleninárov.
Rezervácie sú dostupné prostredníctvom webovej stránky www.perk.sk.
(TS)





Vláda si všimla aj letnú veternú smršť v obci Dobrá Voda















