Ryba na Vianoce? V trnavskom Kamennom mlyne je už predaj v plnom prúde
AKTUALITY - Trnava | 28.11.2025, 09.09, reklamný článok
Predaj rýb je tu celoročný, na blížiace sa Vianoce je prevádzka dostatočne zásobená z výlovov lokálnych rybníkov.
Na predajni v Kamennom mlyne kúpite aj zubáčov, ukazuje rybár Peter Salay.
Trnavskí rybári už sú na Vianoce pripravení. Cez predošlý víkend robili záverečný výlov sezóny v rybníku pri Budmericiach.
Ryby presúvali šetrným spôsobom, po výlove putovali do kadí, odtiaľ do nádrží v špeciálne upravených nákladných autách a následne ich previezli do tzv. sádok – vodných nádrží na prevádzke v Kamennom mlyne v Trnave. Minimalizoval sa tak pobyt rýb mimo vody.
Predajňa je tu otvorená celoročne, ponúka kapre, jesetery, amury, šťuky, pstruhy, zubáče a sumce. Mávajú aj úhory, tie sú ale teraz vypredané.
„Očakávame, že najrýchlejšie sa ako každý rok rozpredajú zubáče, kto má teda záujem o tento druh ryby, treba aby prišiel už v najbližších dňoch,“ vraví šéf Agrofarmy Budmerice František Porkert.
Zubáč je dravá ryba s chutným bielym mäsom.
Kaprov majú dostatok, väčšinou sa pohybujú okolo troch – štyroch kilogramov. Cena pre tento rok je stanovená na 6,90 eur za kilogram. „Na infláciu a zvýšené náklady sme reagovali iba kozmetickým zvýšením cien,“ pokračoval.
Ryby sú nielen pochúťka, ale obsahujú aj živiny potrebné pre ľudský organizmus. Sú dôležitým zdrojom aminokyselín a vitamínu D, ktorý je dôležitý pre imunitu a ľudské telo ho má mimo letného obdobia nedostatok.
„Pri našich rybách je výhoda, že ľudia vedia, čo jedia. Ryby pochádzajú z lokálnych rybníkov, či už z Ronavy, okolia Budmeríc, Dolian alebo trnavských rybníkov, ktoré sú zásobované vodou z karpatských tokov. Zákazník má okrem pôvodu zaručenú aj čerstvosť rýb, ktoré si môžu odniesť živé, prípadne mu ich ich na požiadanie usmrtíte a očistíme. Doma si už ľudia iba urobia kuchynskú úpravu – umyjú rybu, osolia, nakorenia a môžu dať piecť,“ uviedol Porkert.
Podľa jeho slov je už teraz vhodný čas zaobstarať si ryby na štedrovečerný stôl. Ľudia sa tak vyhnú dlhým radom, ktoré sa môžu tvoriť s blížiacimi sa sviatkami. Zamrazené ryby do Vianoc vydržia v požadovanej kvalite.
Aktuálny cenník v predajni v Kamennom mlyne pre Vianoce 2025.
S podobným úmyslom prichádzali do predajne viacerí zákazníci už tento týždeň. Bol medzi nimi aj trnavský fotograf Viliam Procházka s manželkou Helenou.
„U nás býva na Vianoce pravidelne kapor, rybu naporciujeme a časť nám zostane aj na Silvestra. Ryby máme celkovo veľmi radi, idú u nás na odbyt,“ povedal Procházka, ktorého fotografie môžete vidieť v týchto dňoch aj na výstave v Trnavskom osvetovom stredisku.
Procházkovci už ryby na Vianoce majú zabezpečené.
Predajňa rýb v trnavskom Kamennom mlyne je otvorená počas pracovných dní v čase od 7:00 do 18:00 a v soboty do 13:00. V decembri bude prístupná sedem dní v týždni až do 18:00.
Dostupnosť jednotlivých druhov rýb si záujemcovia môžu pred svojou návštevou prevádzky overiť aj na 0917 620 540.
V ponuke majú aj sumcov či jesetery (na fotografii), ktoré majú minimum kostí.
Kaprami sú zásobení v Kamennom mlyne dostatočne.
Výlov v Budmericiach.
Ryby prejdú rýchlou selekciou a putujú späť do vody.






Vodiči pozor! Diaľnicu v smere do Bratislavy cez víkend uzavrú













