Trnavské rybníky
reklama

Ryba na Vianoce? V trnavskom Kamennom mlyne je už predaj v plnom prúde

AKTUALITY - Trnava | 28.11.2025, 09.09, reklamný článok

Predaj rýb je tu celoročný, na blížiace sa Vianoce je prevádzka dostatočne zásobená z výlovov lokálnych rybníkov.

Ryba na Vianoce? V trnavskom Kamennom mlyne je už predaj v plnom prúde

Na predajni v Kamennom mlyne kúpite aj zubáčov, ukazuje rybár Peter Salay.

 

Trnavskí rybári už sú na Vianoce pripravení. Cez predošlý víkend robili záverečný výlov sezóny v rybníku pri Budmericiach.

 

Ryby presúvali šetrným spôsobom, po výlove putovali do kadí, odtiaľ do nádrží v špeciálne upravených nákladných autách a následne ich previezli do tzv. sádok – vodných nádrží na prevádzke v Kamennom mlyne v Trnave. Minimalizoval sa tak pobyt rýb mimo vody.

 

Predajňa je tu otvorená celoročne, ponúka kapre, jesetery, amury, šťuky, pstruhy, zubáče a sumce. Mávajú aj úhory, tie sú ale teraz vypredané.


„Očakávame, že najrýchlejšie sa ako každý rok rozpredajú zubáče, kto má teda záujem o tento druh ryby, treba aby prišiel už v najbližších dňoch,“ vraví šéf Agrofarmy Budmerice František Porkert.

 

Zubáč je dravá ryba s chutným bielym mäsom.

 


Kaprov majú dostatok, väčšinou sa pohybujú okolo troch – štyroch kilogramov. Cena pre tento rok je stanovená na 6,90 eur za kilogram. „Na infláciu a zvýšené náklady sme reagovali iba kozmetickým zvýšením cien,“ pokračoval.


Ryby sú nielen pochúťka, ale obsahujú aj živiny potrebné pre ľudský organizmus. Sú dôležitým zdrojom aminokyselínvitamínu D, ktorý je dôležitý pre imunitu a ľudské telo ho má mimo letného obdobia nedostatok. 


„Pri našich rybách je výhoda, že ľudia vedia, čo jedia. Ryby pochádzajú z lokálnych rybníkov, či už z Ronavy, okolia Budmeríc, Dolian alebo trnavských rybníkov, ktoré sú zásobované vodou z karpatských tokov. Zákazník má okrem pôvodu zaručenú aj čerstvosť rýb, ktoré si môžu odniesť živé, prípadne mu ich ich na požiadanie usmrtíte a očistíme. Doma si už ľudia iba urobia kuchynskú úpravu – umyjú rybu, osolia, nakorenia a môžu dať piecť,“ uviedol Porkert.


Podľa jeho slov je už teraz vhodný čas zaobstarať si ryby na štedrovečerný stôl. Ľudia sa tak vyhnú dlhým radom, ktoré sa môžu tvoriť s blížiacimi sa sviatkami. Zamrazené ryby do Vianoc vydržia v požadovanej kvalite.

 

Aktuálny cenník v predajni v Kamennom mlyne pre Vianoce 2025.

 


S podobným úmyslom prichádzali do predajne viacerí zákazníci už tento týždeň. Bol medzi nimi aj trnavský fotograf Viliam Procházka s manželkou Helenou.


„U nás býva na Vianoce pravidelne kapor, rybu naporciujeme a časť nám zostane aj na Silvestra. Ryby máme celkovo veľmi radi, idú u nás na odbyt,“ povedal Procházka, ktorého fotografie môžete vidieť v týchto dňoch aj na výstave v Trnavskom osvetovom stredisku.

 

Procházkovci už ryby na Vianoce majú zabezpečené.

 


Predajňa rýb v trnavskom Kamennom mlyne je otvorená počas pracovných dní v čase od 7:00 do 18:00 a v soboty do 13:00. V decembri bude prístupná sedem dní v týždni až do 18:00.


Dostupnosť jednotlivých druhov rýb si záujemcovia môžu pred svojou návštevou prevádzky overiť aj na 0917 620 540.

 

V ponuke majú aj sumcov či jesetery (na fotografii), ktoré majú minimum kostí.

 

Kaprami sú zásobení v Kamennom mlyne dostatočne.

 

Výlov v Budmericiach.

 

Ryby prejdú rýchlou selekciou a putujú späť do vody.

 

Podeľte sa s nami o váš názor!

Aktuálne správy

reklama

TRNAVSKÝ HLAS je registrovaná ochranná známka Právne informácie | Ochrana osobných údajov | Etický kódex | Reklama | RSS | Kontakty | Nastavenie cookies | Cookies politika
Copyright © 2010-2025. Všetky práva vyhradené
Tento web beží na serveroch webhouse.sk
Mazda / TANEX
reklama
BEGAM Leapmotor C10
reklama