Trnavské rybníky
reklama

Ochutnajte: Francúzsky jablkový koláč ako z pâtisserie

SERVIS - Recepty | 23.11.2011, 13.04, Katarína Rosinová

Pri pohľade na kruhovú formu v obchode som si hneď predstavila nejaký francúzsky ovocný koláčik. Najlepšie taký, čo dobre vyzerá a ešte lepšie chutí. Formu som si kúpila a s ňou aj jablká, hnedý cukor, maslo a tuzemák. Ostatné som mala doma.

Ochutnajte: Francúzsky jablkový koláč ako z pâtisserie

Príprava koláča, aký vidíte na obrázku, je veľmi jednoduchá. Jeho čaro spočíva v pekne uložených jablkách a sladkej glazúre na povrchu. FOTO: Autorka

reklama


Zmiešame dokopy sto gramov hladkej a sto gramov polohrubej múky, pridáme štipku soli, sto gramov zmäknutého masla, žĺtok a dve lyžice vody. Spracujeme na tuhé cesto, ktoré necháme odstáť v chladničke a následne ním vyložíme formu. Jablká, budeme potrebovať asi štyri, nakrájame na tenučké mesiačiky, a pokladáme ich do kruhov tak, aby sa prekrývali. Posypeme ich hnedým cukrom, postrúhanou citrónovou kôrou a pokvapkáme rozpusteným maslom. Pečieme asi trištvrte hodinu. Glazúru vytvoríme tak, že štyri lyžice marhuľového džemu zmiešame s tuzemákom a všetko natrieme na koláč. Šupneme naspäť do rúry, zapneme funkciu gril a krátko necháme skaramelizovať. Nebude to trvať dlhšie, ako pár minút. Môžeme podávať so šľahačkou alebo vanilkovou zmrzlinou. Koláč zmizne na jedno posedenie, to vám garantujem.
 

reklama

Podeľte sa s nami o váš názor!

Aktuálne správy
TRNAVSKÝ HLAS je registrovaná ochranná známka Právne informácie | Ochrana osobných údajov | Etický kódex | Reklama | RSS | Kontakty | Nastavenie cookies | Cookies politika
Copyright © 2010-2024. Všetky práva vyhradené
Tento web beží na serveroch webhouse.sk
Mazda / TANEX Trnava
reklama
Dostupný domov
reklama