Ochutnajte: Brutálne dobrá vianočná čokoládová torta
SERVIS - Recepty | 14.12.2011, 00.03, prispievatelia
Tento recept na sviatočný dezert nám už dávnejšie poslal čitateľ Dávid. Určite sa bude hodiť aj teraz. Môžete ho naplánovať ako zákusok po klasickej štedrej večeri.

Príprava je jednoduchá, aj keď tak možno neznie. Nad parou rozpustíme dvesto gramov horkej čokolády, sto gramov maslo, dvesto gramov práškového cukru a päť žĺtok. Pridáme dve lyžice polohrubej múky a polovicu balíčka prášku do pečiva. Medzitým vyšľaháme sneh z piatich bielok, ktorý zmiešame s čokoládovou hmotou, pripravenou na pare. Hmotu vylejeme do tortovej formy s priemerom približne dvadsaťdva centimetrov a dáme upiecť do rozohriatej rúry zhruba na 15 minút. Stred musí byť jemne nedopečený, aby bol šťavnatý.
Podávame jednoznačne s pravou šľahačkou. Vrch sa ešte dá vylepšiť čokoládovou polevou.