Ochutnajte: Namiesto kapra sviatočná šťuka
SERVIS - Recepty | 29.12.2011, 17.59, prispievatelia
Kapra na Vianoce som jedla naposledy ako desaťročná, keď som ešte musela poslúchať. Rada sledujem relácie o varení, v ktorých je najväčší gurmánsky zážitok losos alebo tuniak. Skúsili sme to inak. Dostali sme šťuku.
 
                
Dravec v slávnostnom menu namiesto tradičnej koristi. FOTO: Júlia Kampfová
Na Slovensku po slovensky so slovenskou rybou. Urobili sme si predvianočný tréning. Očistenú rybu som poumývala a posolila. Uložila som ju na plech, vnútro som posypala celou rascou a mletým čiernym korením. Vložila som zopár menších vetvičiek rozmarínu, tymianu a čerstvej petržlenovej vňate. Pokvapkala som šťavou z polovice citróna. Zvrchu som ešte posypala rascou a pokvapkala tromi lyžicami olivového oleja. Podliala som necelým decilitrom bieleho vína. Plech so šťukou som prekryla alobalom a piekla hodinu pri 180 stupňoch. Potom som alobal odstránila, rybu popolievala výpekom a nechala zapiecť ešte desať minút.
Ako prílohu som upiekla zemiaky. Tie som najprv dobre poumývala, pokrájala na kolieska aj so šupkou, posolila a pokorenila zmesou korenín na pečené zemiaky. Pred dopečením som ich jemne popolievala pár lyžicami sladkej smotany.
Júlia Kampfová
 







 Moderné kachle ako dizajnový prvok interiéru: spojenie štýlu, technológie a atmosféry
 Moderné kachle ako dizajnový prvok interiéru: spojenie štýlu, technológie a atmosféry Zrkadlo a skrinky do kúpeľne majú nielen praktický význam, priestoru udajú štýl
 Zrkadlo a skrinky do kúpeľne majú nielen praktický význam, priestoru udajú štýl Dámska športová obuv - 7 najlepších modelov, ktoré kombinujú funkčnosť s dizajnom
 Dámska športová obuv - 7 najlepších modelov, ktoré kombinujú funkčnosť s dizajnom












