Trnavské rybníky
reklama

Ochutnajte: Namiesto kapra sviatočná šťuka

SERVIS - Recepty | 29.12.2011, 17.59, prispievatelia

Kapra na Vianoce som jedla naposledy ako desaťročná, keď som ešte musela poslúchať. Rada sledujem relácie o varení, v ktorých je najväčší gurmánsky zážitok losos alebo tuniak. Skúsili sme to inak. Dostali sme šťuku.

Ochutnajte: Namiesto kapra sviatočná šťuka

Dravec v slávnostnom menu namiesto tradičnej koristi. FOTO: Júlia Kampfová

reklama

 

Na Slovensku po slovensky so slovenskou rybou. Urobili sme si predvianočný tréning. Očistenú rybu som poumývala a posolila. Uložila som ju na plech, vnútro som posypala celou rascou a mletým čiernym korením. Vložila som zopár menších vetvičiek rozmarínu, tymianu a čerstvej petržlenovej vňate. Pokvapkala som šťavou z polovice citróna. Zvrchu som ešte posypala rascou a pokvapkala tromi lyžicami olivového oleja. Podliala som necelým decilitrom bieleho vína. Plech so šťukou som prekryla alobalom a piekla hodinu pri 180 stupňoch. Potom som alobal odstránila, rybu popolievala výpekom a nechala zapiecť ešte desať minút.
Ako prílohu som upiekla zemiaky. Tie som najprv dobre poumývala, pokrájala na kolieska aj so šupkou, posolila a pokorenila zmesou korenín na pečené zemiaky. Pred dopečením som ich jemne popolievala pár lyžicami sladkej smotany.

 

Júlia Kampfová
 

reklama

Podeľte sa s nami o váš názor!

Aktuálne správy
TRNAVSKÝ HLAS je registrovaná ochranná známka Právne informácie | Ochrana osobných údajov | Etický kódex | Reklama | RSS | Kontakty | Nastavenie cookies | Cookies politika
Copyright © 2010-2024. Všetky práva vyhradené
Tento web beží na serveroch webhouse.sk
Mazda
reklama