Trnavské rybníky
reklama

Ochutnajte: Zázračné kakaovníky, ktoré po upečení zmiznú

SERVIS - Recepty | 28.1.2012, 18.19, prispievatelia

Moja babka piekla každý týždeň koláče, záviny, báleše z kysnutého cesta. U nás doma pečieme málo, ale potom to stojí za to. Najradšej zo všetkých koláčov mám kakaovník.

Ochutnajte: Zázračné kakaovníky, ktoré po upečení zmiznú

Tenké cesto a veľa plnky je dobrota nad dobroty. FOTO: Júlia Kampfová

reklama

 

Najprv si pripravím kvások z kocky droždia, lyžičky cukru a decilitra vlažného mlieka. Kým vykysne, do troch misiek si pripravím plnky. Kakaovú vymiešam z troch veľkých lyžíc kakaa, troch lyžíc práškového cukru a snehu z dvoch bielkov. S touto plnkou naplním dva záviny. Orechovú zo 120 gramov mletých vlašských orechov, 80 gramov cukru a snehu z dvoch bielkov. Do tretej misky nastrúham jablká na hrubom strúhadle a posypem balíčkom škoricového cukru. Vykysnutý kvások zamiešam s  kilogramom zmiešanej múky, hladkej a polohrubej, štyrmi žĺtkami, pol litrom mlieka, 100 gramami práškového cukru, 150 gramami rozpusteného masla. Cesto musí byť jemné a hladké. Polhodinu ho nechám kysnúť, potom ho rozdelím na štyri časti a na pomúčenej doske rozvaľkám natenko. Natriem kakaovou plnkou, zatočím a potriem rozpusteným maslom. Prenesiem na plech pokrytý papierom na pečenie. Opakujem aj pri orechovej plnke, aj pri jabĺčkach. Záviny pečiem pri 180 stupňoch asi 20 minút. Hotové koláče nemajú chybu. Možno jednu. Po upečení zmiznú. :-)

 

Júlia Kampfová

reklama

 

reklama

Podeľte sa s nami o váš názor!

Aktuálne správy
TRNAVSKÝ HLAS je registrovaná ochranná známka Právne informácie | Ochrana osobných údajov | Etický kódex | Reklama | RSS | Kontakty | Nastavenie cookies | Cookies politika
Copyright © 2010-2024. Všetky práva vyhradené
Tento web beží na serveroch webhouse.sk
Mazda balík výhod
reklama
cale clinic
reklama