Trnavské rybníky
reklama

Ochutnajte: Zmena si žiada rezance

SERVIS - Recepty | 18.2.2012, 20.34, prispievatelia

Nebaví vás variť dookola stále to isté? Skúste zmenu – zapečené rezance. Uvarte kvalitné cestoviny v slanej vode, prepláchnite studenou, premiešajte s trochou oleja.

Ochutnajte: Zmena si žiada rezance

Maškrtníci neodmietnu navrchu ani čokoládovú polevu.

reklama

 

Vo vymastenej a strúhankou vysypanej forme potom prvú vrstvu rezancov zasypte zmesou pomletých vlašských orechov, škoricového cukru a citrónovej kôry, polejte rozpusteným maslom. Máte radi sladšie? Pridajte do zmesi aj práškový cukor. Ďalšiu vrstvu rezancov polejte najobľúbenejším džemom, zriedeným trochou vlažnej vody. Hodí sa marhuľový, višňový, z čiernych ríbezlí... A opäť pár lyžíc rozpusteného masla. Na tretiu vrstvu rezancov dajte džem, orechovú zmes a maslo. Finálnu štvrtú vrstvu pokryte kyslou pochúťkovou smotanou zmiešanou so zvyškami džemu, polejte ostatkom masla, jemne posypte orechmi a môžete asi 45 minút zapekať v rúre pri 160 – 180 stupňoch. Rezance chutia teplé i studené, na obed, večer i ráno – ak ostanú. Radím však krájať až po vychladnutí.

 

Janka
 

reklama

Podeľte sa s nami o váš názor!

Aktuálne správy
TRNAVSKÝ HLAS je registrovaná ochranná známka Právne informácie | Ochrana osobných údajov | Etický kódex | Reklama | RSS | Kontakty | Nastavenie cookies | Cookies politika
Copyright © 2010-2024. Všetky práva vyhradené
Tento web beží na serveroch webhouse.sk
Mazda balík výhod
reklama
cale clinic
reklama