Trnavské rybníky
reklama

Ochutnajte: Nepravý, ale chutný cheesecake

SERVIS - Recepty | 3.3.2012, 09.23, prispievatelia

Cheesecake, tradičný americký dezert zo smotanového syra, sa dnes teší veľkej popularite aj u nás. Koláč, ktorý som piekla ja, síce nie je klasický cheesecake, ale zato je jednoduchší na prípravu, a hlavne lacnejší.

Ochutnajte: Nepravý, ale chutný cheesecake

Táto verzia je s marhuľovým džemom a strúhanou čokoládou. FOTO: Autorka

reklama

 

Jeho tajomstvo je v tenkom maslovom ceste a sviežej tvarohovej plnke.
Na prípravu vezmeme jedno osmičku masla, ktorú spolu s 250 g hladkej múky, 50 g práškového cukru a jedným žĺtkom vymiešame.

 

Pre lepšiu konzistenciu pridáme ešte štyri lyžice studenej vody. Takto pripravené cesto rukami roztlačíme po dne a bokoch plytšej formy na pečenie, ktorú sme si vopred vymazali maslom a vysypali múkou.


Plnka je rovnako jednoduchá. Vezmeme jeden tučný tvaroh, jedno celé vajce, Zlatý klas, štvrť litra mlieka, vanilkový cukor a 150 g obyčajného kryštálového cukru. Všetko nasypeme do väčšej nádoby a rozmixujeme, najlepšie ponorným mixérom. Vylejeme do cestom vystlanej formy a pomaly pečieme na 170 °C,
až kým nám plnka nestuhne.

reklama


Tento koláč je jednoduchý, a hlavne má množstvo obmien. Pre milovníkov ovocia môžeme dať na spodok na cesto vrstvu domáceho lekváru alebo kúsky ovocia, pre milovníkov čokolády zasa na vrch koláča čokoládovú polevu či postrúhanú horkú čokoládu. Záleží len na fantázii. :)

 

Betka
 

reklama

Podeľte sa s nami o váš názor!

Aktuálne správy
TRNAVSKÝ HLAS je registrovaná ochranná známka Právne informácie | Ochrana osobných údajov | Etický kódex | Reklama | RSS | Kontakty | Nastavenie cookies | Cookies politika
Copyright © 2010-2024. Všetky práva vyhradené
Tento web beží na serveroch webhouse.sk
Mazda balík výhod
reklama
cale clinic
reklama