Trnavské rybníky
reklama

Ochutnajte: Aljašská treska rýchlo, chutne a zdravo

SERVIS - Recepty | 10.3.2012, 14.50, prispievatelia

„Fuj, smrdí!“ tvrdia tí, čo rybu na svoju škodu vyradili z jedálnička. U nás doma to neplatí. Mierne odmrazím 600 g aljašskej tresky, či už filety alebo filé a umyté prudko opražím na rozpálenom oleji z oboch strán.

Ochutnajte: Aljašská treska rýchlo, chutne a zdravo

Morské ryby by sa mali jesť aspoň raz za týždeň. S jedlom ako je toto to nebude problém. FOTO: Autorka

reklama

 

Hneď pokvapkám šťavou z polovice citróna, mierne posypem korením na ryby. Voľné miesto v panvici vyplním jednou posekanou cibuľou a tromi prelisovanými strúčikmi cesnaku. Po obielení navrstvím na rybku tri zelené papriky nakrájané na prúžky a štyri olúpané, na kolieska nakrájané rajčiny.

 

Posypem drvenou rascou, trochou mletej červenej papriky, lyžičkou vegety, štipkou čierneho korenia. Zakryjem a nechám dusiť, kým sa šťava z panvice vyvarí na minimum. Potom už len „dovoniam“ sušenou bazalkou, rybku na tanieri obložím udusenou zeleninou a servírujem so zemiakovou kašou a ľadovým šalátom.

 

Občas po vybratí rybky šťavu zahustím kyslou smotanou a po prevretí ju rozmixujem. V tom prípade sú vhodnejšou prílohou varené či pečené zemiaky.

reklama

 

Janka

reklama

Podeľte sa s nami o váš názor!

Aktuálne správy
TRNAVSKÝ HLAS je registrovaná ochranná známka Právne informácie | Ochrana osobných údajov | Etický kódex | Reklama | RSS | Kontakty | Nastavenie cookies | Cookies politika
Copyright © 2010-2024. Všetky práva vyhradené
Tento web beží na serveroch webhouse.sk
Mazda na splátky
reklama
cale clinic
reklama