Ochutnajte: Aljašská treska rýchlo, chutne a zdravo
SERVIS - Recepty | 10.3.2012, 14.50, prispievatelia
„Fuj, smrdí!“ tvrdia tí, čo rybu na svoju škodu vyradili z jedálnička. U nás doma to neplatí. Mierne odmrazím 600 g aljašskej tresky, či už filety alebo filé a umyté prudko opražím na rozpálenom oleji z oboch strán.

Morské ryby by sa mali jesť aspoň raz za týždeň. S jedlom ako je toto to nebude problém. FOTO: Autorka
reklama
Hneď pokvapkám šťavou z polovice citróna, mierne posypem korením na ryby. Voľné miesto v panvici vyplním jednou posekanou cibuľou a tromi prelisovanými strúčikmi cesnaku. Po obielení navrstvím na rybku tri zelené papriky nakrájané na prúžky a štyri olúpané, na kolieska nakrájané rajčiny.
Posypem drvenou rascou, trochou mletej červenej papriky, lyžičkou vegety, štipkou čierneho korenia. Zakryjem a nechám dusiť, kým sa šťava z panvice vyvarí na minimum. Potom už len „dovoniam“ sušenou bazalkou, rybku na tanieri obložím udusenou zeleninou a servírujem so zemiakovou kašou a ľadovým šalátom.
Občas po vybratí rybky šťavu zahustím kyslou smotanou a po prevretí ju rozmixujem. V tom prípade sú vhodnejšou prílohou varené či pečené zemiaky.
reklama
Janka