Trnavské rybníky
reklama

Ochutnajte: Obrovské stehná na jablkách a rozmaríne

SERVIS - Recepty | 17.3.2012, 07.47, prispievatelia

Štyri obrovské kuracie stehná vážili ako dve celé kurčatá. Nedeľný obed pre štyri osoby za sedem eur je slušná cena.

Ochutnajte: Obrovské stehná na jablkách a rozmaríne

Na tanieri ich podávam s upečenými jabĺčkami a citrónovou ryžou.

reklama

 

Najprv som pripravila plech na pečenie. Kuracie stehná som dobre poumývala. Osem menších jabĺk som očistila od jadierok, pokrájala na štvrte a rozložila na plech. Na ne som dala rozmarín.

 

Nasolené stehná som pokvapkala citrónovou šťavou, mäso tak bude jemnejšie. Citrónovú šťavu pridávam aj do ryže, bude potom biela a nelepí sa. Lepšie ako čokoľvek je podlievanie mäsa čiernym pivom, dodá výpeku zaujímavú príchuť.

 

Plech som ešte dobre prekryla alobalom a vložila na hodinu a pol do rúry rozpálenej na dvestodesať stupňov. Po upečení som potrela stehná zmesou medu a sójovej omáčky 1:1 a nechala iba pár minút zapiecť pri vysokej teplote. Stehná dostali tak lepšiu farbu aj chuť.

reklama



Text a foto: Julka

reklama

Podeľte sa s nami o váš názor!

Aktuálne správy
TRNAVSKÝ HLAS je registrovaná ochranná známka Právne informácie | Ochrana osobných údajov | Etický kódex | Reklama | RSS | Kontakty | Nastavenie cookies | Cookies politika
Copyright © 2010-2024. Všetky práva vyhradené
Tento web beží na serveroch webhouse.sk
Mazda na splátky
reklama
cale clinic
reklama