Ochutnajte: Obrovské stehná na jablkách a rozmaríne
SERVIS - Recepty | 17.3.2012, 07.47, prispievatelia
Štyri obrovské kuracie stehná vážili ako dve celé kurčatá. Nedeľný obed pre štyri osoby za sedem eur je slušná cena.

Na tanieri ich podávam s upečenými jabĺčkami a citrónovou ryžou.
Najprv som pripravila plech na pečenie. Kuracie stehná som dobre poumývala. Osem menších jabĺk som očistila od jadierok, pokrájala na štvrte a rozložila na plech. Na ne som dala rozmarín.
Nasolené stehná som pokvapkala citrónovou šťavou, mäso tak bude jemnejšie. Citrónovú šťavu pridávam aj do ryže, bude potom biela a nelepí sa. Lepšie ako čokoľvek je podlievanie mäsa čiernym pivom, dodá výpeku zaujímavú príchuť.
Plech som ešte dobre prekryla alobalom a vložila na hodinu a pol do rúry rozpálenej na dvestodesať stupňov. Po upečení som potrela stehná zmesou medu a sójovej omáčky 1:1 a nechala iba pár minút zapiecť pri vysokej teplote. Stehná dostali tak lepšiu farbu aj chuť.
Text a foto: Julka