Ochutnajte: Losos na víne a zelenine, aby mali lekári radosť
SERVIS - Recepty | 25.3.2012, 11.43, prispievatelia
V rámci odporúčania lekárov Aspoň raz do týždňa ryba ma zlákala akciová cena lososa. Priznám sa, túto rybku nevarím často. Ale obed bol fakt mňam!

Jeden kúsok upraveného lososa neuveriteľne zasýtil aj hladošov.
Pripravila som ho takto: Šesť zmrazených lososových filiet som poriadne poliala citrónom a posypala soľou a zmesou provensálskeho korenia. Nechala som postáť, kým som veľký umytý pór celý nakrájala na kolieska a v panvici na rastlinnom oleji prudko opražila.
Na polovicu póru na dne zapekacej misky som poukladala lososa, naň nasypala druhú polovicu póru a navrch rozložila štyri olúpané, na kolieska nakrájané rajčiny. Poprášila som vegetou, štipkou mletého čierneho korenia a drvenej rasce. A aby si losos mohol naposledy zaplávať, podliala som ho ešte 2 dl kvalitného bieleho vínka.
Po 40 minútach v rúre vyhriatej na 160 – 180o sa pekne vynímal posypaný syrom na tanieri, vedľa zemiakovej kaše. Zistili sme, že je ako masielko a naozaj sýty, takže nám neplánovane ostalo aj na chutnú racionálnu večeru.
reklama
Text a foto: Janka