Trnavské rybníky
reklama

Ochutnajte: Šnicle s nivovou omáčkou sú najlepšie na svete

SERVIS - Recepty | 28.4.2012, 20.02, prispievatelia

Toto jedlo nemá chybu už len preto, lebo fičím na omáčke z Nivy. Tá bola jedným z mojich prvých kuchárskych pokusov. Podarila sa mi ihneď asi vďaka tomu, že už jednoduchšie sa variť nedá. Najprv ale musím spraviť rezne.

Ochutnajte: Šnicle s nivovou omáčkou sú najlepšie na svete

Trochu viac kalorické, ale zato vynikajúce.

reklama

 

Pre štyri osoby potrebujem troje väčšie kuracie prsia, ktoré pokrájam na tenké rezníky. Nenaklepávam ich vôbec, aby nezostali veľmi suché. V miske rozšľahám dve lyžice olivového oleja, dve celé vajcia, jednu lyžicu dijonskej horčice, čajovú lyžičku soli, karí korenia a maizeny. Pridám dva prelisované strúčiky cesnaku.

 

Pokrájané rezne vložím do misky s marinádou, dobre premiešam. Najlepšie sú, keď sa zopár hodín marinujú, ale to neprekáža, ak ich hneď pripravujem. Každý rezeň najemno obalím v strúhanke a vysmažím.

 

Nemám rada klasický trojobal, pri tomto spôsobe nepoužívam vôbec múku a rezne neplávajú v oleji. Keď mám hotovo, na druhej panvici rozohrejem 250 ml 10-percentnej smotany na varenie, pridám do nej 150 gramov pokrájanej Nivy.

reklama

 

Nevarím, iba prehrievam a miešam, kým sa v smotane úplne rozpustí. A mám navarené. Ako prílohu mám najradšej hranolčeky z rúry.

 

 

Text a foto: Julka

reklama

Podeľte sa s nami o váš názor!

Aktuálne správy
TRNAVSKÝ HLAS je registrovaná ochranná známka Právne informácie | Ochrana osobných údajov | Etický kódex | Reklama | RSS | Kontakty | Nastavenie cookies | Cookies politika
Copyright © 2010-2024. Všetky práva vyhradené
Tento web beží na serveroch webhouse.sk
Mazda
reklama
cale clinic
reklama