Trnavské rybníky
reklama

Ochutnajte: Šnicle s nivovou omáčkou sú najlepšie na svete

SERVIS - Recepty | 28.4.2012, 20.02, prispievatelia

Toto jedlo nemá chybu už len preto, lebo fičím na omáčke z Nivy. Tá bola jedným z mojich prvých kuchárskych pokusov. Podarila sa mi ihneď asi vďaka tomu, že už jednoduchšie sa variť nedá. Najprv ale musím spraviť rezne.

Ochutnajte: Šnicle s nivovou omáčkou sú najlepšie na svete

Trochu viac kalorické, ale zato vynikajúce.

Fragile v Dome Kultúry
reklama

 

Pre štyri osoby potrebujem troje väčšie kuracie prsia, ktoré pokrájam na tenké rezníky. Nenaklepávam ich vôbec, aby nezostali veľmi suché. V miske rozšľahám dve lyžice olivového oleja, dve celé vajcia, jednu lyžicu dijonskej horčice, čajovú lyžičku soli, karí korenia a maizeny. Pridám dva prelisované strúčiky cesnaku.

 

Pokrájané rezne vložím do misky s marinádou, dobre premiešam. Najlepšie sú, keď sa zopár hodín marinujú, ale to neprekáža, ak ich hneď pripravujem. Každý rezeň najemno obalím v strúhanke a vysmažím.

 

Nemám rada klasický trojobal, pri tomto spôsobe nepoužívam vôbec múku a rezne neplávajú v oleji. Keď mám hotovo, na druhej panvici rozohrejem 250 ml 10-percentnej smotany na varenie, pridám do nej 150 gramov pokrájanej Nivy.

reklama

 

Nevarím, iba prehrievam a miešam, kým sa v smotane úplne rozpustí. A mám navarené. Ako prílohu mám najradšej hranolčeky z rúry.

 

 

Text a foto: Julka

reklama

Podeľte sa s nami o váš názor!

Aktuálne správy
TRNAVSKÝ HLAS je registrovaná ochranná známka Právne informácie | Ochrana osobných údajov | Etický kódex | Reklama | RSS | Kontakty | Nastavenie cookies | Cookies politika
Copyright © 2010-2024. Všetky práva vyhradené
Tento web beží na serveroch webhouse.sk
Mazda balík výhod
reklama
cale clinic
reklama