Trnavské rybníky
reklama

Ochutnajte: Pestrofarebné tofuvrtuľky na letný obed alebo večeru

SERVIS - Recepty | 5.5.2012, 12.29, prispievatelia

Ľahkú večeru alebo obed bez mäsa môžem vždy. Príprava tohto jedla trvá asi pol hodiny. Najprv uvarím cestoviny – vrtuľky v slanej vode.

Ochutnajte: Pestrofarebné tofuvrtuľky na letný obed alebo večeru

Vyzerajú lákavo a chutia super.

ZAMAinteriér
reklama

 

Ak chcem, aby boli al dente, musím dávať na ne pozor. Rôzne druhy cestovín vyžadujú rôzny čas varenia. Keď sú uvarené do polomäkka, vypnem var, hrniec prikryjem a tri minúty ich nechám spariť. Potom stačí zliať cestoviny do cedidla a rýchlo ochladiť studenou vodou.

 

Pripravím si zeleninu: pokrájam polovicu veľkého póru na tenké kolieska, jednu červenú papriku a jednu mrkvu na tenučké rezančeky, šesť klobúčikov šampiňónov na plátky, biele tofu na kocky. Potrebujem aj polovicu pohára bambusových výhonkov a čierne olivy podľa chuti. Mne chutia veľmi.

 

Ešte treba trošku soli, čierneho korenia, bazalky a oregana, lyžicu sójovej omáčky, a  lyžicu paradajkového pretlaku. Na panvici rozohrejem 3 lyžice olivového oleja, vložím všetky suroviny a narýchlo opražím.

reklama

 

Zalejem polovicou pohára vody, prikryjem a dusím desať minút. Potom odokryjem, zmes miešam, až kým sa voda vyvarí. Odstavím a do horúceho základu pridám uvarené cestoviny.

 

Text a foto: Júlia

reklama

Podeľte sa s nami o váš názor!

Aktuálne správy
TRNAVSKÝ HLAS je registrovaná ochranná známka Právne informácie | Ochrana osobných údajov | Etický kódex | Reklama | RSS | Kontakty | Nastavenie cookies | Cookies politika
Copyright © 2010-2025. Všetky práva vyhradené
Tento web beží na serveroch webhouse.sk
Mazda Tanex
reklama
Dostupný domov
reklama