Ochutnajte: Pestrofarebné tofuvrtuľky na letný obed alebo večeru
SERVIS - Recepty | 5.5.2012, 12.29, prispievatelia
Ľahkú večeru alebo obed bez mäsa môžem vždy. Príprava tohto jedla trvá asi pol hodiny. Najprv uvarím cestoviny – vrtuľky v slanej vode.

Vyzerajú lákavo a chutia super.
Ak chcem, aby boli al dente, musím dávať na ne pozor. Rôzne druhy cestovín vyžadujú rôzny čas varenia. Keď sú uvarené do polomäkka, vypnem var, hrniec prikryjem a tri minúty ich nechám spariť. Potom stačí zliať cestoviny do cedidla a rýchlo ochladiť studenou vodou.
Pripravím si zeleninu: pokrájam polovicu veľkého póru na tenké kolieska, jednu červenú papriku a jednu mrkvu na tenučké rezančeky, šesť klobúčikov šampiňónov na plátky, biele tofu na kocky. Potrebujem aj polovicu pohára bambusových výhonkov a čierne olivy podľa chuti. Mne chutia veľmi.
Ešte treba trošku soli, čierneho korenia, bazalky a oregana, lyžicu sójovej omáčky, a lyžicu paradajkového pretlaku. Na panvici rozohrejem 3 lyžice olivového oleja, vložím všetky suroviny a narýchlo opražím.
reklama
Zalejem polovicou pohára vody, prikryjem a dusím desať minút. Potom odokryjem, zmes miešam, až kým sa voda vyvarí. Odstavím a do horúceho základu pridám uvarené cestoviny.
Text a foto: Júlia