Používaním stránok trnavskyhlas.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Trnavské rybníky
reklama

Ochutnajte: Kuracie špízy, ideálne jedlo na grilovačku

SERVIS - Recepty | 2.6.2012, 09.59, prispievatelia

Pekné počasie nás vytiahlo do záhrady na obed na čerstvom vzduchu. Vybrali sme drevené uhlie a rozložili gril. Kuracie prsia pokrájané na malé kúsky sme naložili do marinády večer pred grilovaním.

Ochutnajte: Kuracie špízy, ideálne jedlo na grilovačku

Pekné, farebné a chutné jedlo.

reklama

 

Marinádu sme vymiešali zo sójovej omáčky, cesnaku, medu, tymianu, oleja a citrónovej šťavy. Kolieska baklažánu sme jemne posolili a po odstátí utreli papierovou utierkou. Zemiaky sme najprv predvarili v šupke do polomäkka, pretože surové by sa grilovali oveľa dlhšie ako ostatné suroviny.

 

Pokrájali sme ich na kolieska, rovnako aj cibuľu a klobásku, slaninku na malé kúsky. Všetko sme striedavo napichli na grilovacie ihly. Pre bezmäsitý variant môžeme použiť papriku, hríbiky, cherry paradajky, cuketu, maslovú tekvicu, výsledok je rovnako dobrý.

 

Zeleninku iba jemne potrieme olejom a posolíme. Pred grilovaním musíme nechať uhlie dobre prehorieť, aby sa na ňom vytvorila vrstva bieleho popola. Uhlíky nesmú horieť a nesmie do nich kvapkať olej alebo tuk z jedla. Potom stačí poukladať špízy na rošt a opekať zo všetkých strán.

reklama

 

Text a foto: Julka

reklama

Podeľte sa s nami o váš názor!

Aktuálne správy
TRNAVSKÝ HLAS je registrovaná ochranná známka spoločnosti WebHouse, s.r.o. Právne informácie | Etický kódex | Reklama | RSS | Kontakty
Copyright © 2010-2021 WebHouse, s. r. o. Všetky práva vyhradené
Tento web beží na serveroch webhouse.sk

Pocitadlo.sk

Mazda - bonus 2021
reklama