Trnavské rybníky
reklama

Schönovo kura na mede

SERVIS - Recepty | 15.2.2011, 00.00, prispievatelia

Fakt, ten Jožko Schön sa nám stále vracia do myšlienok. Beňo Škreko robil na jeho počesť hubársku ligu, mne občas chýba aj v kuchyni. Veď rád varil a delil sa o dobré recepty. Napríklad také jeho kura na mede sme si obľúbili na prvý šup.

Schönovo kura na mede

Jožko Schön rád varil a delil sa o dobré recepty. Jeho kura na mede chutilo každému. Foto: Janka

reklama

 

Dobrá papanica! A jednoduchá príprava. Ak chcete, uvarte si so mnou. Možno pre výpadok pamäti čosi preonačím. Žiaľ, Jožko ma už neopraví. Poďme na to.
Kuracie alebo morčacie prsia nakrájam na malé kúsky. V miske zalejem sójovou omáčkou, posypem oreganom, pridám tri lyžice medu, dve lyžice rastlinného oleja, jedno väčšie vajce, trochu rasce, štipku karí korenia. Všetko premiešam a nechám v chladničke dve hodiny marinovať. Potom doplním zmes ešte dvoma lyžicami kukuričného škrobu a po premiešaní v panvici na rozohriatom oleji rýchlo opražím. Prikryjem a asi 10 – 15 minút dusím. V prípade potreby trochu podlejem vodou, aby med v zmesi neprihorel. Voda sa pred dovarením musí úplne odpariť, aby mäso získalo sklovitý vzhľad. Nakoniec jedlo ešte navoniam troškou rozdrvenej bazalky, prípadne dochutím vegetou a určite posypem čerstvou nasekanou petržlenovou vňaťou.
Vhodnou prílohou k tomuto slano-sladkému pokrmu je klasicky uvarená ryža s pridanou hrsťou sušených hrozienok. Ako doplnok poslúži napríklad rýchly jablkový kompót alebo zeleninový šalát podľa chuti.

 

JANKA

reklama

Podeľte sa s nami o váš názor!

Aktuálne správy
TRNAVSKÝ HLAS je registrovaná ochranná známka Právne informácie | Ochrana osobných údajov | Etický kódex | Reklama | RSS | Kontakty | Nastavenie cookies | Cookies politika
Copyright © 2010-2024. Všetky práva vyhradené
Tento web beží na serveroch webhouse.sk
Mazda
reklama