Ochutnajte: Superrýchla a superdobrá torta
SERVIS - Recepty | 23.6.2012, 14.30, prispievatelia
Niekto to volá cheese cake, ale ja som mala pocit, že nemôžem jesť sladký syrový koláč, preto pečiem slovenskú verziu ako tvarohovú tortu.
![Ochutnajte: Superrýchla a superdobrá torta](./clanky/tvaroh-web.jpg)
Je to najlepšia torta, akú som kedy jedla. Začínam keksami. Najprv som jeden a pol balíčka kakaových bebe keksov rozdrvila na jemno. V malom hrnčeku rozpustím 50 gramov masla a keksy ním polejem. Poriadne rozmiešam.
reklama
Na dno formy vystlanej papierom na pečenie rozotriem keksovú hmotu a dám do rúry zapiecť na desať minút pri teplote 180 stupňov. Ručným mixérom vymixujem dva tvarohy alebo dve riccoty, jednu kyslú smotanu, tri celé vajcia, 150 gramov práškového cukru a jednu lyžicu hladkej múky alebo kukuričného škrobu. Príjemnú chuť dodá tvarohu aj šťava z polovice limetky alebo citróna.
Vláčnu hladkú hmotu vylejem na korpus. Pečiem 50-60 minút pri teplote 130 stupňov. Počas pečenia neotváram rúru. Hotový koláč sa v strede môže jemne triasť ako puding. Nechám ho vychladnúť. Na vrch pokladiem maliny a dám na tri hodiny do chladničky. Potom pokrájam na rezy a už len pozerám, ako supperrýchlo zmizne z podnosu.
Text a foto: Julka
reklama