Trnavské rybníky
reklama

Ochutnajte: Voňavé cesnakové zemiaky

SERVIS - Recepty | 14.7.2012, 09.59, prispievatelia

Zemiaky sú asi to najlepšie, čo mohla Amerika dať svetu. Nikdy sa ich nedá objesť. Spôsobov, ako ich pripravovať, je nespočetne. Do mojich receptov rýchlo a ľahko patrí aj tento.

Ochutnajte: Voňavé cesnakové zemiaky

Vynikajúce ľahké jedlo chutí najlepšie s paradajkou a olivami.

reklama

 

Jeden kilogram zemiakov uvarím v šupke. Potom ich ošúpem, pokrájam na kolieska alebo malé kúsky, rozložím na plech vyložený papierom na pečenie. Položím na ne kolieska cibule. Lístky čerstvej bazalky ptrhám, zmiešam s tenkými plátkami nového cesnaku – aspoň z piatich strúčikov.

 

Pridáme 200 gramov postrúhaného syra, mletú rascu, čierne mleté korenie a soľ. Zemiaky na plechu pokvapkám olivovým olejom a posypem pripravenou zmesou. Zapečiem asi dvadsať minút pri 180 stupňoch do zlatista.

 

Ak potrebujem nakŕmiť viac hladošov, uvarím 2 kilogramy zemiakov a na plechu ich prekladám so syrovo-cesnakovou zmesou. Neuveriteľnú chuť dostanú, ak kolieska zemiakov jemnulinko potriem lyžicou medu zmiešanou s lyžicou masla a so šťavou z jedného citróna.

reklama

 

Posypem plátkami cesnaku a pridám navyše bylinky tymián a rozmarín. Po upečení posypem strúhaným parmezánom a posekanou čerstvou petržlenovou vňaťou.

 

Text a foto: Julka
 

reklama

Podeľte sa s nami o váš názor!

Aktuálne správy
TRNAVSKÝ HLAS je registrovaná ochranná známka Právne informácie | Ochrana osobných údajov | Etický kódex | Reklama | RSS | Kontakty | Nastavenie cookies | Cookies politika
Copyright © 2010-2024. Všetky práva vyhradené
Tento web beží na serveroch webhouse.sk
Mazda / TANEX Trnava
reklama