Trnavské rybníky
reklama

Ochutnajte: Voňavá marhuľová žemľovka

SERVIS - Recepty | 28.7.2012, 11.33, prispievatelia

Myslím si, že každý vie, čo to znamená, keď sa urodí veľa marhúľ ako tento rok. To sú celé dni zavárania či varenia džemov a lekvárov, a marhúľ akoby stále neubúdalo. :) A keď vás z nich už nebaví piecť ani bublaninu či báleš, je načase vyskúšať niečo iné.

Ochutnajte: Voňavá marhuľová žemľovka

Chutná variácia jablkovej klasiky.

reklama

 

Na dno vymasteného plechu poukladáme na kolieska nakrájané rožky či iné biele pečivo namočené v mlieku. Na ne vylejeme tvarohovú plnku pozostávajúcu z tvarohu, žĺtkov a vanilkového cukru. Plnku rovnomerne rozotrieme a poukladáme na ňu na kúsky nakrájané marhule, ktoré podľa potreby dosladíme škoricovým cukrom.


Dáme na 35 minút piecť do rúry vyhriatej na 170 °C a asi 10 minút pred koncom na úplný vrch pridáme sneh z bielkov, ktoré nám zvýšili, a rovnakého počtu polievkových lyžíc práškového cukru. Počkáme, kým sa sneh dozlatista zapečie, a potom môžeme žemľovku vybrať z rúry a po ochladnutí podávať.


reklama

Text a foto: Betka

reklama

Podeľte sa s nami o váš názor!

Aktuálne správy
TRNAVSKÝ HLAS je registrovaná ochranná známka Právne informácie | Ochrana osobných údajov | Etický kódex | Reklama | RSS | Kontakty | Nastavenie cookies | Cookies politika
Copyright © 2010-2024. Všetky práva vyhradené
Tento web beží na serveroch webhouse.sk
Mazda
reklama