Ochutnajte: Voňavá marhuľová žemľovka
SERVIS - Recepty | 28.7.2012, 11.33, prispievatelia
Myslím si, že každý vie, čo to znamená, keď sa urodí veľa marhúľ ako tento rok. To sú celé dni zavárania či varenia džemov a lekvárov, a marhúľ akoby stále neubúdalo. :) A keď vás z nich už nebaví piecť ani bublaninu či báleš, je načase vyskúšať niečo iné.
![Ochutnajte: Voňavá marhuľová žemľovka](./clanky/zemlovka-w480.jpg)
Chutná variácia jablkovej klasiky.
reklama
Na dno vymasteného plechu poukladáme na kolieska nakrájané rožky či iné biele pečivo namočené v mlieku. Na ne vylejeme tvarohovú plnku pozostávajúcu z tvarohu, žĺtkov a vanilkového cukru. Plnku rovnomerne rozotrieme a poukladáme na ňu na kúsky nakrájané marhule, ktoré podľa potreby dosladíme škoricovým cukrom.
Dáme na 35 minút piecť do rúry vyhriatej na 170 °C a asi 10 minút pred koncom na úplný vrch pridáme sneh z bielkov, ktoré nám zvýšili, a rovnakého počtu polievkových lyžíc práškového cukru. Počkáme, kým sa sneh dozlatista zapečie, a potom môžeme žemľovku vybrať z rúry a po ochladnutí podávať.
reklama
Text a foto: Betka