Trnavské rybníky
reklama

Ochutnajte: Studený zákusok k ľadovému frappé

SERVIS - Recepty | 10.8.2012, 21.53, prispievatelia

Tento koláč je variáciou piškótovej torty z kyslej smotany. Voláme ho studený, pretože ho krájame veľmi vychladený, má sviežu kyselkavú chuť a dobre padne cez horúce dni k ľadovému frappé.

Ochutnajte: Studený zákusok k ľadovému frappé

Chladená maškrta poteší počas letných dní.

reklama

 

Jednoduchá príprava ukrýva veľkú dobrotu. Na cesto potrebujeme tri celé vajíčka, ktoré vymixujeme s dvesto gramami cukru. Potom pridáme pol pohára oleja a pol pohára mlieka a mixujeme. Nakoniec primiešame tristo gramov hladkej múky a jeden kypriaci prášok do pečiva.

 

Vylejeme cesto na plech vystlaný papierom na pečenie. Rúru vyhrejeme na stoosemdesiat stupňov, pečieme asi dvadsať minút do ružova. Kým sa cesto upečie, v miske vymiešame tri kyslé smotany s tromi vanilkovými cukrami a tromi lyžicami kakaa.

 

Otvoríme balíček kakaových bebe keksov. Vychladnuté cesto potrieme polovicou smotanového krému. Na prvú vrstvu poukladáme vedľa seba bebe keksy, na ne natrieme druhú polovicu krému. Vrch posypeme jemne grankom alebo kakaom cez sitko. Potom musíme počkať aspoň tri až päť hodín, aby krém dobre stuhol. Bebe keksík stiahne zvyšnú vlhkosť do seba, zmäkne a v koláčiku ho vôbec necítiť.

reklama

 

Text a foto: Julka
 

reklama

Podeľte sa s nami o váš názor!

Aktuálne správy
TRNAVSKÝ HLAS je registrovaná ochranná známka Právne informácie | Ochrana osobných údajov | Etický kódex | Reklama | RSS | Kontakty | Nastavenie cookies | Cookies politika
Copyright © 2010-2024. Všetky práva vyhradené
Tento web beží na serveroch webhouse.sk
Mazda balík výhod
reklama
cale clinic
reklama