Trnavské rybníky
reklama

Ochutnajte: Cézar šalát po našom

SERVIS - Recepty | 25.8.2012, 09.50, prispievatelia

Originál šalát prvýkrát pripravil taliansky kuchár Cesar Cardini takmer pred sto rokmi. Túto cisársku pochúťku som vylepšila podľa mojej chuti na plnohodnotný obed.

Ochutnajte: Cézar šalát po našom

Kvalitné suroviny = dokonalý chuťový zážitok.

ZAMAinterier
reklama

 

Základom sú potrhané listy ľadového alebo rímskeho šalátu. Jedna hlavička vystačí na štyri porcie. Do misky potom pridám desať prekrojených cherry paradajok, dve mladé cibuľky aj s vňaťou pokrájané na malé kolieska, tri strúčiky cesnaku pokrájané na tenučké plátky. Jemne posolím.

 

Uvarím dve vajíčka na tvrdo, pokrájam na menšie kúsky a pridám do misky. Vytlačím šťavu z jedného citróna a vymixujem ju s dvomi lyžicami balzamikového octu, štyrmi lyžicami panenského olivového oleja, lyžičkou dijonskej horčice a lyžičkou worcesterskej omáčky. Zálievku premiešam so šalátom, pridám ešte za hrsť čerstvej petržlenovej vňate a tri lyžice postrúhaného parmezánu alebo parmezánové hoblinky.

 

Do misky naberiem šalát, posypem ho pokrájanými pečenými kuracími prsíčkami. V hriankovači opečiem toustový chlebík. Za štvrť hodinku mám hotovo.

reklama


Text a foto: Julka

reklama

Podeľte sa s nami o váš názor!

Aktuálne správy
TRNAVSKÝ HLAS je registrovaná ochranná známka Právne informácie | Ochrana osobných údajov | Etický kódex | Reklama | RSS | Kontakty | Nastavenie cookies | Cookies politika
Copyright © 2010-2025. Všetky práva vyhradené
Tento web beží na serveroch webhouse.sk
Mazda / TANEX Trnava
reklama