Trnavské rybníky
reklama

Ochutnajte: Cézar šalát po našom

SERVIS - Recepty | 25.8.2012, 09.50, prispievatelia

Originál šalát prvýkrát pripravil taliansky kuchár Cesar Cardini takmer pred sto rokmi. Túto cisársku pochúťku som vylepšila podľa mojej chuti na plnohodnotný obed.

Ochutnajte: Cézar šalát po našom

Kvalitné suroviny = dokonalý chuťový zážitok.

reklama

 

Základom sú potrhané listy ľadového alebo rímskeho šalátu. Jedna hlavička vystačí na štyri porcie. Do misky potom pridám desať prekrojených cherry paradajok, dve mladé cibuľky aj s vňaťou pokrájané na malé kolieska, tri strúčiky cesnaku pokrájané na tenučké plátky. Jemne posolím.

 

Uvarím dve vajíčka na tvrdo, pokrájam na menšie kúsky a pridám do misky. Vytlačím šťavu z jedného citróna a vymixujem ju s dvomi lyžicami balzamikového octu, štyrmi lyžicami panenského olivového oleja, lyžičkou dijonskej horčice a lyžičkou worcesterskej omáčky. Zálievku premiešam so šalátom, pridám ešte za hrsť čerstvej petržlenovej vňate a tri lyžice postrúhaného parmezánu alebo parmezánové hoblinky.

 

Do misky naberiem šalát, posypem ho pokrájanými pečenými kuracími prsíčkami. V hriankovači opečiem toustový chlebík. Za štvrť hodinku mám hotovo.

reklama


Text a foto: Julka

reklama

Podeľte sa s nami o váš názor!

Aktuálne správy
TRNAVSKÝ HLAS je registrovaná ochranná známka Právne informácie | Ochrana osobných údajov | Etický kódex | Reklama | RSS | Kontakty | Nastavenie cookies | Cookies politika
Copyright © 2010-2024. Všetky práva vyhradené
Tento web beží na serveroch webhouse.sk
Mazda / TANEX
reklama
Dostupný domov
reklama