Ochutnajte: Cézar šalát po našom
SERVIS - Recepty | 25.8.2012, 09.50, prispievatelia
Originál šalát prvýkrát pripravil taliansky kuchár Cesar Cardini takmer pred sto rokmi. Túto cisársku pochúťku som vylepšila podľa mojej chuti na plnohodnotný obed.
Kvalitné suroviny = dokonalý chuťový zážitok.
reklama
Základom sú potrhané listy ľadového alebo rímskeho šalátu. Jedna hlavička vystačí na štyri porcie. Do misky potom pridám desať prekrojených cherry paradajok, dve mladé cibuľky aj s vňaťou pokrájané na malé kolieska, tri strúčiky cesnaku pokrájané na tenučké plátky. Jemne posolím.
Uvarím dve vajíčka na tvrdo, pokrájam na menšie kúsky a pridám do misky. Vytlačím šťavu z jedného citróna a vymixujem ju s dvomi lyžicami balzamikového octu, štyrmi lyžicami panenského olivového oleja, lyžičkou dijonskej horčice a lyžičkou worcesterskej omáčky. Zálievku premiešam so šalátom, pridám ešte za hrsť čerstvej petržlenovej vňate a tri lyžice postrúhaného parmezánu alebo parmezánové hoblinky.
Do misky naberiem šalát, posypem ho pokrájanými pečenými kuracími prsíčkami. V hriankovači opečiem toustový chlebík. Za štvrť hodinku mám hotovo.
reklama
Text a foto: Julka