Trnavské rybníky
reklama

Ochutnajte: Chrumkavý mrveničkový koláč

SERVIS - Recepty | 1.9.2012, 09.59, prispievatelia

Ovocné koláče pečiem iba zo sezónneho čerstvého ovocia, nikdy nepoužívam zavárané alebo mrazené ovocie. Aby bol tento čo najchutnejší, použijem naň ríbezle, ostružiny, maliny, čučoriedky, marhule, slivky alebo kyselkavé jabĺčka.

Ochutnajte: Chrumkavý mrveničkový koláč

Drobné žmolky – mrvenička sú základom fajnového koláčika.

Rotunda
reklama


Rúru vyhrejem na 180 stupňov. V miske si namrvím mrveničku zmiešaním dvoch šálok polohrubej múky, šálky pomletých ovsených vločiek, 150 gramov práškového cukru, jedného vajca a 250 masla alebo Hery. Maslo by malo byť čo najstudenšie, potom bude mrvenička chrumkavejšia.

 

Ak je hmota príliš mazľavá, pridám hrubú múku, ak je prášková, pridám maslo. Plech vystlaný papierom na pečenie vysypem dvomi tretinami mrveničky. Na to rozložím desať marhúľ pokrájaných na malé kúsky a dve-tri hrste guličiek červených ríbezlí.

 

Ovocie posypem lyžicou trstinového cukru a lyžicou zemiakového škrobu, ktorý naviaže na seba nadbytočnú šťavu, ktorú ríbezle pri pečení pustia. Posypem zvyšnou mrveničkou a pečiem asi 30 minút do zlatista. Koláč chutí najlepšie teplý s kopčekom vanilkovej zmrzliny alebo šľahačky.

reklama


Text a foto: Julka
 

reklama

Podeľte sa s nami o váš názor!

Aktuálne správy
TRNAVSKÝ HLAS je registrovaná ochranná známka Právne informácie | Ochrana osobných údajov | Etický kódex | Reklama | RSS | Kontakty | Nastavenie cookies | Cookies politika
Copyright © 2010-2024. Všetky práva vyhradené
Tento web beží na serveroch webhouse.sk
Mazda / TANEX Trnava
reklama
Dostupný domov
reklama