Trnavské rybníky
reklama

Ochutnajte: Šťavnatá mozaiková torta

SERVIS - Recepty | 15.9.2012, 14.47, Katarína Rosinová

Urobiť niekomu k sviatku tortu je vždy dobrý nápad, no nie každému sa chce piplať s jej prípravou. Dá sa to zjednodušiť a výsledok je nielen pôsobivý, ale poteší aj vašu líniu.

Ochutnajte: Šťavnatá mozaiková torta

Nevyzerá lepšie ako prezdobené margarínové torty? FOTO: B. R. 

ZAMAinterier
reklama

 

Tortu si urobíme deň vopred. Na cesto potrebujeme 4 vajcia, 200 g cukru, 200 g polohrubej múky, pol prášku do pečiva, deci oleja a deci vlažnej vody.
Žĺtky vyšľaháme s cukrom a postupne pridávame olej. Vmiešame múku, kypriaci prášok, vodu a nakoniec sneh z bielkov. (Do časti cesta môžeme pridať kakao.)


Cesto vylejeme do tortovej formy a pečieme pri teplote 180 stupňov asi pol hodinu. Upečené cesto môžeme potrieť lekvárom a naň dáme vanilkový krém.


Ten si urobíme nasledovne: Štvrť litra mlieka varíme s jedným vanilkovým cukrom a stopäťdesiatimi gramami kryštálového cukru. Ešte pred bodom varu pridáme zmes vzniknutú zmiešaním piatich lyžíc polohrubej múky, jedného žĺtka a 125 ml mlieka. Uvaríme hustú kašu a necháme ju vychladnúť. Zatiaľ vymiešame osmičku masla, do ktorej po častiach pridávame vychladnutú kašu.

Oslobodenie SR 80
reklama


Na vrstvu krému poukladáme nakrájané ovocie, čím farebnejšie, tým lepšie. Napríklad kivi, jahody, pomaranč a podobne. Vytvoríme peknú mozaiku a dáme na chvíľu stihnúť do chladničku. Číru želatinu pripravíme podľa návodu a zalejeme ňou tortu. Odporúčam dať trochu menej vody, ako píšu.
Necháme stuhnúť do druhého dňa. Môžeme prizdobiť šľahačkou.
 

reklama

Podeľte sa s nami o váš názor!

Aktuálne správy

reklama

TRNAVSKÝ HLAS je registrovaná ochranná známka Právne informácie | Ochrana osobných údajov | Etický kódex | Reklama | RSS | Kontakty | Nastavenie cookies | Cookies politika
Copyright © 2010-2025. Všetky práva vyhradené
Tento web beží na serveroch webhouse.sk
Mazda TANEX
reklama