Trnavské rybníky
reklama

Ochutnajte: Chutný burek hotový za hodinku

SERVIS - Recepty | 22.9.2012, 08.59, Katarína Rosinová

Jedli ste už burek? Obľúbená balkánska pochúťka plnená syrom, mletým mäsom či kyslou kapustou mi zachutila tak, že som si ju hneď chcela pripraviť doma. Vyskúšala som veľmi jednoduchý spôsob prípravy. Síce to nebolo úplne ako originál, ale všetkým chutil.

Ochutnajte: Chutný burek hotový za hodinku

Špecifickú chuť dodáva pečivu kombinácia syra a smotany. Foto: Autorka

reklama


Lístkové cesto som si rozvaľkala natenko a naplnila som ho slaným balkánskym syrom, ktorý som rozmiešala v kyslej smotane. Na jednu smotanu rátajte 150 až 200 gramov syra. Môžeme pridať aj bylinky, podľa chuti. Cesto zarolujeme, okraje potrieme bielkom, aby sa nerozpojili, a stočíme do slimáka.

 

Vrch opäť potrieme bielkom a popicháme, aby cesto nepopraskalo. Po upečení prikryjeme vlhou utierkou, aby nám burek pekne zmäkol. Je mňam! Nabudúce ho vyskúšam urobiť z „ozajstného“ cesta. :)
 

reklama

Podeľte sa s nami o váš názor!

Aktuálne správy
TRNAVSKÝ HLAS je registrovaná ochranná známka Právne informácie | Ochrana osobných údajov | Etický kódex | Reklama | RSS | Kontakty | Nastavenie cookies | Cookies politika
Copyright © 2010-2024. Všetky práva vyhradené
Tento web beží na serveroch webhouse.sk
Mazda
reklama
cale clinic
reklama