Trnavské rybníky
reklama

Ochutnajte: Môj prvý Apple Pie

SERVIS - Recepty | 29.9.2012, 10.31, Katarína Rosinová

Milujem jeseň, lebo vtedy je veľa jabĺk. Okrem toho, že ich rada chrúmem len tak, mám rada aj rôzne dobrotky z nich pripravené. Tak som si povedala, že vyskúšam upiecť americký Apple Pie.

Ochutnajte: Môj prvý Apple Pie

Šťavnatý a osviežujúci koláčik je chutný teplý aj studený. FOTO: Autorka

reklama

 

Myslela som si, že to musí byť príšerne ťažké, ale po mojom prvom pokuse hovorím, že nebolo. I keď - mohol byť trošku vyšší a nadýchanejší. Vyskúšajte a uvidíte, či sa vám podarí lepší.

 

Štvrťkila múky pomaly v miske rozrábame vidličkou s takmer celým maslom a štipkou soli. (Trošku masla v obale necháme, aby sme ním mohli vymastiť formu.) Spracúvame dovtedy, kým sa nevytvorí tuhé cesto. To dáme odpočívať do chladničky. 

 

Šesť až desať jabĺk (záleží na veľkosti), olúpeme a nakrájame na malé kúsky. Dosladíme škoricovým, vanilkovým a kryštálovým cukrom a pridáme aj trochu múky na zahustenie. Cesto vôbec nie je sladké, preto plnka musí byť trošku viac.

reklama

 

Dáme vyhriať rúru a vyberieme cesto. Rozdelíme si ho na dve časti. Väčšiu rozvaľkáme a vyložíme ňou dno a boky kruhovej formy. Naplníme jablkami a na vrch položíme plát z druhej časti cesta. Pekne spojíme okraje.

 

Na vrchu urobíme dierky, aby nám koláč nepopraskal, a môžeme potrieť žĺtkom alebo celým vajíčkom. Pečieme na 200 stupňov, kým nie je povrch zlatistý a cesto sa neoddeľuje od formy - cca 50 minút. S vanilkovou zmrzlinou je geniálny! :)

 

reklama

Podeľte sa s nami o váš názor!

Aktuálne správy
TRNAVSKÝ HLAS je registrovaná ochranná známka Právne informácie | Ochrana osobných údajov | Etický kódex | Reklama | RSS | Kontakty | Nastavenie cookies | Cookies politika
Copyright © 2010-2024. Všetky práva vyhradené
Tento web beží na serveroch webhouse.sk
Mazda
reklama