Používaním stránok trnavskyhlas.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Trnavské rybníky
reklama

Ochutnajte: Lasagne Pepka námorníka

SERVIS - Recepty | 13.10.2012, 09.30, Katarína Rosinová

Asi už tušíte, že pôjde o špenátovú variáciu tradičného talianskeho jedla. Zelenú pochúťku, ktorá dodávala známej kreslenej postavičke silu, mnohí z nás v škôlke neznášali. Lenže špenát nemusí chutiť ako uvarená tráva.

Ochutnajte: Lasagne Pepka námorníka

Kombinácia špenátu a syra nikdy nesklame. FOTO: Autorka

reklama

 

Keďže špenát zbožňujem, hľadala som vhodný recept na lasagne, v ktorých by bol použitý. Všetky však boli s bešamelom, ktorý príliš nemusím. A tak prišla na rad improvizácia.

 

Asi dvanásť plátkov špenátových lasagní (koľko sa zmestí na dno formy krát štyri) uvaríme do polomäkka. Pozor, keď to preženieme, budú sa trhať.  Kvalitný mrazený špenát orestujeme na cibuľke, kým sa celkom nerozpustí. Dochutíme soľou, korením cesnakom a zahustíme vajíčkom.

 

Zapekaciu formu vymastíme maslom a poukladáme uvarené osušené plátky lasagní. Pokryjeme ich tenučkými kolieskami mozzarely. Smotanový syr sa po zapečení pekne roztečie a chuťovo nahradí bešamel či šľahačkovú smotanu. Na ne dáme opäť cestoviny a pokračujeme vrstvou špenátovej omáčky.

reklama

 

Zopakujeme mozzarelovú aj špenátovú vrstvu. Ukončíme plátkami lasagní. Vrch posypeme strúhaným parmezánom alebo lacnejším Grana Padano. Dostať ho už nastrúhaný vo vrecúškach a chutí veľmi podobne. 

 

Zapečieme dozlatista a potom už len konzumujeme. 

 

reklama

Podeľte sa s nami o váš názor!

Aktuálne správy
TRNAVSKÝ HLAS je registrovaná ochranná známka spoločnosti WebHouse, s.r.o. Právne informácie | Etický kódex | Reklama | RSS | Kontakty
Copyright © 2010-2022 WebHouse, s. r. o. Všetky práva vyhradené
Tento web beží na serveroch webhouse.sk

Pocitadlo.sk

Mazda
reklama