Ochutnajte: Losos na masle a cesnaku
SERVIS - Recepty | 20.10.2012, 10.00, Katarína Rosinová
Minule som v jednom nemenovanom supermarkete uvidela filety lososa za veľmi dobrú cenu. Hneď som zobrala niekoľko balení. Táto ryba je moja obľúbená a ponúka množstvo variácií príprav.
S lososom sa dá čarovať na veľa spôsobov. FOTO: Autorka
reklama
Základ je rybu rozmraziť a vysušiť, potom sa môžeme rozhodnúť, či ju potrieme prelisovaným cesnakom a jemne posolíme, namočíme do marinády z citrónovej šťavy, olivového oleja a medu, alebo len posypeme bylinkovou soľou či provensálskym korením. Pri pečení tiež môžeme rybku podliať troškou bieleho vína.
Ja mám najradšej cesnakový variant. Filety poukladám na maslom vymastený plech a na každú ešte položím kúsok masla, môže byť aj bylinkové. Pečieme, kým sa tmavoružová farba nezmení na svetloružovú. :) Podávame s pečenými zemiakmi a čerstvou alebo dusenou zeleninkou. Chutný obed alebo večera je hotový za hodinu aj s prípravou.