Trnavské rybníky
reklama

Ochutnajte: Losos na masle a cesnaku

SERVIS - Recepty | 20.10.2012, 10.00, Katarína Rosinová

Minule som v jednom nemenovanom supermarkete uvidela filety lososa za veľmi dobrú cenu. Hneď som zobrala niekoľko balení. Táto ryba je moja obľúbená a ponúka množstvo variácií príprav.

Ochutnajte: Losos na masle a cesnaku

S lososom sa dá čarovať na veľa spôsobov. FOTO: Autorka

Fragile v Dome Kultúry
reklama

 

Základ je rybu rozmraziť a vysušiť, potom sa môžeme rozhodnúť, či ju potrieme prelisovaným cesnakom a jemne posolíme, namočíme do marinády z citrónovej šťavy, olivového oleja a medu, alebo len posypeme bylinkovou soľou či provensálskym korením. Pri pečení tiež môžeme rybku podliať troškou bieleho vína.

 

Ja mám najradšej cesnakový variant. Filety poukladám na maslom vymastený plech a na každú ešte položím kúsok masla, môže byť aj bylinkové. Pečieme, kým sa tmavoružová farba nezmení na svetloružovú. :) Podávame s pečenými zemiakmi a čerstvou alebo dusenou zeleninkou. Chutný obed alebo večera je hotový za hodinu aj s prípravou. 

reklama

Podeľte sa s nami o váš názor!

Aktuálne správy

reklama

TRNAVSKÝ HLAS je registrovaná ochranná známka Právne informácie | Ochrana osobných údajov | Etický kódex | Reklama | RSS | Kontakty | Nastavenie cookies | Cookies politika
Copyright © 2010-2024. Všetky práva vyhradené
Tento web beží na serveroch webhouse.sk
Mazda balík výhod
reklama