Používaním stránok trnavskyhlas.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Trnavské rybníky
reklama

Ochutnajte: Jesenný vínový koláč s jablkami

SERVIS - Recepty | 27.10.2012, 11.53, Katarína Rosinová

Mám kamarátku, ktorá veľmi rada vypeká a tak, keď ideme na chatu, o koláč je vždy postarané. Minule priniesla jeden, ktorý zmizol závratnou rýchlosťou.

Ochutnajte: Jesenný vínový koláč s jablkami

Jablkové koláče sa dajú robiť na tisíc spôsobov. Vyskúšajte tento. FOTO: Autorka

reklama

 

Vyzeral ako klasické jablkové pité, ale chuť bola lahodnejšia. Hneď som si vypýtala recept. Jeho tajomstvo je víno, ktoré sa pridá do cesta, ochutí ho a nadľahčí.


Na veľký plech potrebujeme pol kila hladkej múky extra špeciál, jeden Palmarín alebo 250 gramov masla, tri žĺtka, 200 gramov práškového cukru, prášok do pečiva a 1,5 dcl suchého bieleho vína. Suroviny na cesto zmiešame dokopy a postupne pridávame víno.

 

Na vymastený a múkou vysypaný plech rozvaľkáme polovicu cesta, ktorú môžeme natrieť marhuľovým džemom a posypať orechmi. Na to navrstvíme postrúhané, škoricovým a vanilkovým cukrom dochutené jablká, podľa potreby. Čím ich je viac viac, tým vyšší koláč budeme mať. Na vrch položíme rozvaľkanú druhú polovicu cesta. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a popicháme vidličkou.

reklama

 

O dvadsať minút sa z rúry začne šíriť neuveriteľná vôňa a krátko na to je koláč hotový. So šálkou čaju je ideálny počas sychravých jesenných popoludní.
 

reklama

Podeľte sa s nami o váš názor!

Aktuálne správy
TRNAVSKÝ HLAS je registrovaná ochranná známka spoločnosti WebHouse, s.r.o. Právne informácie | Etický kódex | Reklama | RSS | Kontakty
Copyright © 2010-2022 WebHouse, s. r. o. Všetky práva vyhradené
Tento web beží na serveroch webhouse.sk

Pocitadlo.sk

Mazda
reklama